Diederiks en Pennekamp op internationaal podium

Pennekamp terug na langdurige knieblessure

Diede Diederiks sloot haar seizoen vrijdag af tijdens de Ironman 70.3 in Bahrain. De atlete stond in oktober nog op een Ironmanpodium in Italië en wist zich te herhalen. Ze keek tegen een achterstand aan na het zwemmen, maar met een fietstijd die minuten sneller was dan haar concurrenten vocht ze zich terug in de wedstrijd. Met als enige atlete een fietsonderdeel met een gemiddelde van boven de 40 km/uur was een medaille binnen handbereik. De Australische Natalie van Coevorden ging haar tegen het einde nog voorbij, maar Diederiks liep alsnog naar het brons. De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Marjolaine Pierré. Bij de mannen ging de winst naar de Fransman Vincent Luis.

Foto: James Mitchell

Nederlandse Triathlon Bond

Pennekamp maakt comeback

Ian Pennekamp moest maandenlang zijn loopschoenen laten staan vanwege een kruisbandblessure, maar maakte dit weekend zijn comeback in Marokko. Samen met landgenoot Donald Hillebregt stond hij aan de start van de Afrika Cup in Dakhla over de Olympische afstand. Pennekamp kwam een minuut achter de koploper uit het water op de 20e plek. Hillebregt zat daar een halve minuut voor als 11e. Pennekamp ging ervandoor op de fiets en noteerde hiermee ruim de snelste fietstijd. Een 10e looptijd was voldoende om naar de derde plek te lopen. Hillebregt finishte uiteindelijk als 14e. De wedstrijd werd gewonnen door de Deen Emil Holm en zilver ging naar de Fransman Nathan Lessman.

Foto: Saskia Pennekamp

Pennekamp maakt comeback
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer