Diede Diederiks tweede in Challenge Gran Canaria

Youri Keulen eerste Nederlander bij de mannen als achtste

Diede Diederiks is zaterdag knap tweede geworden tijdens de halve triathlon op Gran Canaria. De atlete stond dit seizoen al vaker op het internationale podium, maar deed dit nu opnieuw tussen een aantal grote lange afstandsatleten. De wedstrijd onder de vlag van Challenge Family werd gewonnen door de Duitse Anne Haug. 

Diederiks kwam op een achterstand uit het water en verloor bijna vier minuten op de koploopster. Daarentegen kwam ze met een derde fietstijd helemaal terug in de wedstrijd. De Duitse Haug was tijdens de afsluitende halve marathon al snel uit zicht en liep ruim zeven minuten harder dan de atletes achter haar. Diederiks wist met een tijd van 1 uur en 18 minuten de tweede plek veilig te stellen. Brons was er voor de Britse Megan McDonald.

Bij de mannen was Youri Keulen de eerste Nederlander op de achtste plek. Ook Milan Brons eindigde binnen de top-twintig; hij werd veertiende. De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Sam Laidlow.

Lees volgend artikel

Zwemloop Olympic Moves

Doet jouw school nog niet mee aan Olympic Moves en wil je graag starten? Of doen jullie wel mee, maar staat de zwemloop nog niet op de lijst van sporten waar jij uit kunt kiezen? ... Lees meer