Diede Diederiks twee keer podium in WK Xterra

Hellas achtste in EK mixed team relay voor club teams

Diede Diederiks is vorig weekend tweede en derde geworden tijdens het WK Xterra. Donderdag won ze zilver tijdens de shorttrack wedstrijd, zaterdag liep ze naar het brons in de wedstrijd aan het Italiaanse meer van Molveno. In het Franse La Baule stonden Hellas (elite) en AV Impala (junioren) aan de start van het EK mixed team relay voor club teams. De Nederlandse ploegen behaalden een achtste en tiende plek. 

Diede Diederiks is afgelopen donderdag tweede geworden in de shorttrack wedstrijd van het WK Xterra. De wedstrijd aan het Italiaanse meer van Molveno ging over een afstand van 400 meter zwemmen, 8 kilometer fietsen en 3 kilometer lopen. Diederiks deed mee voor het eremateriaal en liep uiteindelijk naar het zilver. De Française Solenne Billouin won de wedstrijd.

Twee dagen later stond Diederiks opnieuw aan de start tijdens het WK Xterra over de ‘lange afstand’. Tijdens de anderhalve kilometer zwemmen kon ze meekomen met de eerste vrouwen, maar tijdens de 32 kilometer fietsen verloor ze een aantal minuten op de koploopsters. Tijdens de tien kilometer lopen wist ze uiteindelijk de derde plek veilig te stellen. Solenne Billouin was opnieuw de sterkste van het veld.

Nederlandse Triathlon Bond

Hellas en AV Impala achtste en tiende in EK mixed team relay

Hellas en AV Impala stonden in het Franse La Baule aan de start van het EK mixed team relay voor club teams. Hellas behaalde met Joost Friderichs, Jony Heerink, Roel Kwaaitaal en Babette Rosman een achtste plek in de elite categorie. De wedstrijd werd gedomineerd door de Franse teams met een volledig Frans podium. Poissy Triathlon ging er met de winst vandoor.

Bij de junioren kwam AV Impala aan het vertrek met Lars van Zessen, Lisanne de Jong, Kieran Schra en Zoey de Vries. Het team uit Drachten was goed voor een tiende plek in dit Europees Kampioenschap. Ook hier waren de Fransen het sterkst, met opnieuw de nummer één, twee en drie uit het thuisland op het podium. La Rochelle Triathlon ging naar huis met het goud.

Hellas en AV Impala achtste en tiende in EK mixed team relay
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer