De Koning achttiende op EK triathlon jeugd

Veltman en Stobbe tweede en zevende in B-finale

Vijf Nederlandse atleten vertrokken deze week naar het Franse La Baule voor de Europese Kampioenschappen voor jeugd (geboortejaar 2005-2007). Het evenement bestond uit een semifinale op vrijdag gevolgd door A- en B-finales op zaterdag; alles over de afstanden 300m zwemmen, 8km fietsen en 2km lopen. Op zondag vond nog een teamrelay plaats.

Drie atletes naar finale op zaterdag

Ondanks dat zowel Merel Veltman en Joran Stobbe in hun semifinales goed van voren mee konden komen was hun uitslag nèt niet genoeg voor een plaats in de A-finale. Stobbe werd elfde, waardoor hij één plek verwijderd was van de finale.

Sonja de Koning en Veltman zaten in hun semifinales goed vooraan. De Koning werd elfde in haar serie en ging uiteindelijk door naar de A-finale als tijdsnelste. Veltman werd in de serie daarvoor twaalfde, en kwam daarmee in de B-finale terecht.

Julian Broodman en Femke Scheepers maakten hun debuut op een groot triathlonkampioenschap en kenden beiden een zware wedstrijd. Beide atleten kwamen later nog wel in actie tijdens de teamrelay.

De Koning achttiende

De Koning kwam slechts tien seconden achter de koploopsters uit het water en wist zichzelf met een tweede fietstijd goed in de wedstrijd te houden. Ondanks dat werd het besloten tijdens het looponderdeel, waar De Koning niet mee kon met de eerste juniores. Uiteindelijk kwam ze als achttiende over de streep.

Nederland vijftiende in teamrelay

Stobbe, Veltman, Broodman en de Koning startten op de laatste dag van het EK jeugd nog de teamrelay. Het was spannend met vier landenteams die vochten voor de dertiende plek. Nederland moest uiteindelijk genoegen nemen met plaats vijftien. Femke Scheepers deed mee in Team Europe II en werd met dit team 26e.