De Groot en Brouwers winnen eerste titels van 2022

Van Lanen en Mars sterkste junioren in Almere

Daan de Groot en Marieke Brouwers hebben zaterdag op het NK Duathlon in Almere de eerste nationale titels van 2022 veroverd. Bij de junioren waren Niels van Lanen en Aniek Mars goed voor goud.

Tijdens een mooie lentedag in Almere Haven kwamen de Nederlandse duatleten samen voor het NK Duathlon over de standaard afstand (10km lopen, 40km fietsen en 5km lopen). Bij de mannen wist Daan de Groot al zijn concurrenten achter zich te laten, maar kreeg zijn derde nationale titel op deze afstand niet cadeau. Hij kon hardfietser Bram Smit lang achter zich houden, maar net voor het laatste looponderdeel sloot Smit bij De Groot aan. Het tweetal bleef elkaar tijdens het lopen in het zicht houden, maar het was uiteindelijk De Groot die afstand wist te nemen en als eerste over de finish kwam. Smit ging als tweede over de streep en won zilver. De bronzen medaille was daarachter voor Joost Somsen die daarmee ook goed was voor het goud bij de beloften (onder 23 jaar).

 

Nederlandse Triathlon Bond

Marieke Brouwers kwam, net als Daan de Groot, een week geleden nog in actie op het EK duathlon in Alsdorf, maar bleek in Almere weer voldoende hersteld. In een klein deelnemersveld was zij oppermachtig. De tweede plaats was voor Sophie van der Most en het brons ging naar Janien Lubben. Romy Spoelder was op plek vijf de beste duatlete onder 23 jaar.

Niels van Lanen was in Almere de sterkste bij de junioren. Ivor Feunekes legde meer dan een minuut achter Van Lanen beslag op het zilver en Thom de Ruwe was goed voor brons. Aniek Mars won overtuigend bij de juniorvrouwen. Zij had maar liefst tien minuten voorsprong op Lisanne de Jong. Het brons was voor Floor Koers. Bij de jeugd was de Italiaan Josh Garrone de sterkste, maar de Nederlandse titel ging naar Arend Wijnalda die in de jeugdopleiding van Vitesse voetbalt. Ties Geraerdts en Björn Engel mochten als tweede en derde mee op het podium, omdat ook de nummer 4 in de wedstrijd – Sander Cuenen niet over een Nederlands paspoort beschikt. Florence Koole won het goud bij de meisjes, Zoey de Vries legde beslag op het zilver en Loesha Loos was goed voor het brons.

Ook de agegroupers kwamen in actie in Almere en leverden een mooie strijd. De overallwinst in deze categorie ging naar Niels Esmeijer (M35-39) en Marleen van Roessel (V30-34). De overige titels waren voor Patrick van der Zande (M40-34), Erik-Jan Thalen (M40-44), Emiel Pieterse (M45-49), Roland Besselink (M50-54), Cyril Mica (M55-59), Raymund Prins (M60-64), Gerard van Lent (M65-69), Gerrit ten Brinke (M70-74),  Mariska Heeman (V35-29), Theresia Offringa (V45-49), Marian van Hilst (V50-54) en Dorothe Vrieze (V55-59).

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer