Cursus basisofficial gaat van start

Zonder officials géén eerlijke wedstrijden

Onze sport is de afgelopen jaren hard gegroeid. Steeds meer mensen hebben een passie voor triathlon waardoor het aantal wedstrijden toeneemt. Dat is geweldig en door de groei zijn er voldoende officials nodig om het sportieve en veilige verloop te waarborgen. Om officials op te leiden organiseren we op zaterdag 11 februari weer de cursus basisofficial.

We zijn blij met onze officials en we vinden het belangrijk om geïnteresseerden te ondersteunen om official te worden. Door het jaar heen verzorgen we verschillende cursussen.

Inhoud basisofficial cursus
De basisofficial cursus in februari begint om 9:30 en duurt tot 16:30 uur. Afhankelijk vanuit welke regio de meeste deelnemers komen, bepalen we de cursuslocatie. Deelname is gratis.

Bij de cursus wordt er uitleg gegeven over de regels tijdens wedstrijden en de toepassing ervan. Daarnaast besteden we tijd aan de organisatie van het officialkorps, de verschillende wedstrijdvormen en de diverse aspecten van een wedstrijddag.

We vinden continuïteit en ondersteuning belangrijk waardoor we ook bespreken hoe de begeleiding van beginnende officials eruitziet.

De official
Het officialcorps legt tijdens een wedstrijd de nadruk op de naleving van de reglementen door de atleten. Een officialcorps bij een wedstrijd bestaat uit één of meerdere Basisofficial(s), een Bondsgedelegeerde en één of meerdere Technical Officials, waarvan er één tijdens de wedstrijd als Wedstrijdleider fungeert.

Het is ook mogelijk voor alle geïnteresseerden om een dagje mee te lopen met officials op een wedstrijddag om zelf te ervaren hoe het werk van een official eruit ziet. De minimumleeftijd om deel te kunnen nemen aan een officialcursus is 18 jaar.

Vragen en/of aanmelden? Mail naar officials@triathlonbond.nl.

Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer