Brouwers vierde op WK Powerman Viborg

Resultaten raceweekend 7 & 8 mei

Marieke Brouwers (foto) was zaterdag in het Deense Viborg van de Nederlandse afvaardiging het dichtst bij een medaille op het WK Powerman (10km lopen, 60km fietsen en 10km lopen). De nummer drie van het Europees kampioenschap in Alsdorf had ook in Viborg uitzicht op een medaille. Ze verloor echter tijdens het fietsen op een kasseienstrook haar voeding en kwam in het afsluitende looponderdeel zonder brandstof te zitten.

“Ik voelde me helemaal leeg in de laatste run, maar ik wil het niet als excuus gebruiken”, vertelde Brouwers na afloop. “Ik vind zelf dat ik beter had moeten fietsen en ik merkte al tijdens het eerste looponderdeel dat ik de kasseien en heuvels pittig vond. Ik heb gevochten voor wat ik waard was, helaas was het niet wat ik had gehoopt.”

Janien Lubben finishte achter Brouwers als vijfde. De wereldtitel bij de vrouwen ging naar de Zwitserse Melanie Maurer. De Slowaak Ondrej Kubo was goed voor het goud in de mannenrace. Lars van der Knaap, onlangs nog tweede op het EK middenafstand, finishte in Viborg op de vijfde plek. Daan de Groot werd zevende.

 

De Koning achtste op WK e-Sports Singapore

Barbara de Koning wist zich in Singapore te plaatsen voor de finale van het eerste WK triathlon e-Sports. De in Groot-Brittannië woonachtige triatlete was na drie korte triathlons uiteindelijk goed voor de achtste plaats in de daguitslag en de eindstand van het wereldkampioenschap.

De eerste wereldtitels e-Sports triathlon in de geschiedenis gingen naar het Britse duo Beth Potter en Alex Yee. In Singapore werd in buitenwater gezwommen, het fiets- en looponderdeel werd afgelegd op fietstrainers en loopbanden in de virtuele Zwift-omgeving.

 

Keulen gediskwalificeerd / Van Diemen wint op Mallorca

Youri Keulen was zaterdag de sterkste in de Ironman 70.3 Mallorca, maar lang mocht hij niet van zijn overwinning genieten. Tijdens de wedstrijd kreeg hij een penalty, maar door een misverstand met de jury, zat hij zijn tijdstraf niet uit. Het leverde hem na afloop een diskwalificatie op.

Later op de dag was er toch nog Nederlands succes op Mallorca. Pim van Diemen wist in zijn eerste optreden in een Ironman niet alleen de winst in zijn agegroup te grijpen (M30-34) maar de voormalig roeier was meteen ook goed voor de overall winst.

 

Kortekaas 20e in WK Ironman St. George / agegroupwereldtitel Marlene de Boer

Tessa Kortekaas eindigde zaterdag in het wereldkampioenschap Ironman in St. George op de 20e plek in het profveld bij de vrouwen. De op Lanzarote woonachtige Kortekaas finishte op ruime afstand van de Zwitserse winnares Daniela Ryf die zich in St. George voor de vijfde keer tot wereldkampioen kroonde. Marlene de Boer (V30-34) maakte in St. George indruk door de overall wereldtitel  bij de agegroupers te veroveren. Kyra Meulenberg was goed voor de wereldtitel in haar agegroup (V25-29).

Kristian Blummefelt veroverde bij zijn debuut op het WK Ironman meteen de wereldtitel. De Noor won eind juli in Tokio de olympische titel op de standaard afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen) en is de eerste triatleet die binnen een jaar zowel olympisch- als wereldkampioen Ironman (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen) wordt.

 

Nederlandse Triathlon Bond

Overzicht agegroupmedailles

Ironman Mallorca:

M30-34:  1. Pim van Diemen (overall winst)

Ironman 70.3 Mallorca:

V18-24:  3. Lesley Dreyling
V45-49:  1. Sione Jongstra (4e overall)
M45-49:  2. Eric van der Linden
M60-69:  3. Huib van Engelen

Powerman Viborg/WK Duathlon:

M20-24:  3. Jaimy Voogt
M60-64:  1. Raymund Prins
V65-69:  1. Elly Visser
M70-74:  3. Gerrit ten Brinke

Ironman St. George (WK Ironman):

V25-29:  1. Kyra Meulenberg
V30-34:  1. Marlene de Boer (1e overall)
V70-74:  2. Alexandra Dronkers

Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer