Bijscholingen voor trainers

TrainingPeaks en bochtentechniek

Bijscholingen voor trainers

Komende tijd staat er weer een aantal interessante bijscholingen voor trainers op het programma:

  • 5 mei – bijscholing fiets- en bochtentechniek o.l.v. Oscar Saiz op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.
  • 19 mei + 16 juni óf  29 september + 27 oktober – 2 daagse bijscholing TrainingPeaks op Papendal.


Bijscholing fiets- en bochtentechniek 

Triatleten zijn geen wielrenners. Dat blijkt vooral in bochten en afdalingen. Hier wordt vaak nodeloos veel energie verspeeld. Wie een goede bocht rijdt verliest weinig snelheid en spaart energie voor de rest van de wedstrijd. Reden om nogmaals de Spaanse bochten- en afdaalgoeroe Oscar Saiz in te schakelen voor een bijscholing op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

In deze bijscholing van Oscar staat fietstechniek, beheersing van de fiets, veiligheid, goed gebruik van de weg, het lichaam t.o.v. de fiets en symmetrie centraal. Door juiste opbouw oefeningen op dit gebied ben je na het volgen van deze bijscholing beter in staat je fietstrainingen gevarieerder, veiliger en anders aan te pakken.Houders van een NTB-trainerslicentie krijgen nu het unieke aanbod om deze bijscholing gratis bij te wonen. Voor overige belangstellenden bedragen de kosten € 25,- (lunch inbegrepen).

De bijscholing bestaat uit een theorie- en praktijkdeel (fiets mee) en duurt van 9.00 tot 14.00 uur.

Licentiepunten: 3

Er is plaats voor maximaal 15 personen en vol = vol.

Aanmelden kan t/m 28 april 2018 met behulp van dit formulier.

Tip: lees hier het artikel in Transition #3 over een eerdere clinic die Oscar Saiz in 2016 in Sittard verzorgde (pagina 48-49).

 

Bijscholing TrainingPeaks

Digitale hulpmiddelen en trainingsmonitoring als TrainingPeaks (TP) zijn niet meer weg te denken uit de huidige manier van trainen en coaching van atleten. De vraag hierbij is echter of – i.g. slechts de basismogelijkheden van TP gebruikt worden – dit voldoende is om atleten te begeleiden.

TP-experts gaan in deze bijscholing in op de (brede) mogelijkheden van dit zeer geavanceerde en innovatieve logboeksysteem en leren de trainers hier effectiever mee om te gaan. Verder is er aandacht voor data-analyse, inspanningsfysiologie en monitoring van trainingsbelasting, met als doel blessures en overbelasting voorkomen om op deze manier het beste uit iedere (duur)sporter te halen.

Deze bijscholing wordt in 2018 twee keer aangeboden (in voor- en najaar) in het NTB/KNWU ‘clubhuis’ op Papendal

De bijeenkomsten duren van 09.30 uur tot 16.00 uur

Deelnemers aan deze bijscholing worden geacht een eigen laptop mee te nemen een eigen TP account is handig, maar niet noodzakelijk. Tijdens de bijscholing kan op een gastaccount gewerkt worden.

Het maximale aantal deelnemers voor deze bijscholing is 12, het minimale aantal deelnemers is 8.

Kosten (inclusief lunch en lesmateriaal): met NTB-trainerslicentie € 150,- / zonder trainerslicentie € 225,- .

Licentiepunten: 5

Inschrijven kan via dit formulier tot uiterlijk 12 mei.

Bekijk video Bekijk video
Ter inspiratie: Oscar Saiz traint Anna van der Breggen
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer