Barbara de Koning wint Afrika Cup Nelson Mandela Bay   

Richard Murray zevende bij de mannen

Barbara de Koning heeft zondag de Afrika Cup in Zuid-Afrika op haar naam geschreven. Richard Murray was de eerste Nederlander bij de mannen en werd zevende. In de wedstrijd over de Olympische afstand stonden in totaal zes Nederlandse atleten aan de start.

De Koning kwam samen met Rani Škrabanja en Rachel Klamer uit het water. De Nederlandse atletes werden vergezeld door de Deense Anne Holm. Marit van den Berg gaf twee minuten toe op de koploopsters tijdens het zwemmen.

De vrouwen op kop wisten tijdens de 40 kilometer fietsen het verschil te behouden en kwamen met een minuut voorsprong van de fiets. Klamer en Škrabanja moesten op de fiets De Koning en Holm laten gaan en begonnen dus met een achterstand aan het looponderdeel. De Koning liep solo naar de winst, met maar liefst twee minuten voorsprong op de nummer twee: Amber Schlebusch (RSA). Brons was er voor de Oostenrijkse Tanja Stroschneider. Ook de andere Nederlandse vrouwen finishten binnen de top-tien: Klamer werd vierde, Škrabanja zevende, Van den Berg negende.

Murray eerste Nederlander bij de mannen

Bij de mannen stonden Richard Murray en Dorian Horsten aan de start. Murray lag na het zwemmen een kleine minuut achter op onder andere koploper Jamie Riddle (RSA) en moest daar tijdens het fietsen nog twee minuten bij optellen. Horsten gaf meer tijd toe en begon op vijf minuten achterstand aan de 10 kilometer lopen. Murray noteerde de snelste looptijd en werd zevende. Dorian Horsten finishte als 28e. Jamie Riddle liep uiteindelijk naar de winst.

Foto: archief
Foto: archief
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer