Aniek Mars tweede in junioren Europacup Olsztyn

Robin Dreijling en Mitch Kolkman top-tien in elitewedstrijd

Aniek Mars is zaterdag op de tweede plaats geëindigd in de Europacup voor junioren in het Poolse Olsztyn. In de elitecategorie wisten Robin Dreijling (vijfde) en Mitch Kolkman (achtste) ook binnen de top-tien te finishen. In totaal stonden er twaalf Nederlandse junior- en eliteatleten aan het vertrek.

Mars wint eerste medaille op Europacup

De juniorenwedstrijd in Olsztyn – die vorig jaar nog het strijdtoneel was voor het EK supersprint – werd gewonnen door de Slowaakse Vrablova. De 19-jarige Mars kwam als vijfde uit het water en maakte vervolgens deel uit van een kopgroep van vier. Tijdens de vijf kilometer lopen was Vrablova haar te snel af, maar desondanks kon ze haar eerste podiumplaats op een Europacup veiligstellen en naar het zilver lopen.

Bij de jongens stonden Julian Broodman en Lars van Zessen – die tevens zijn debuut maakte in een Europacup – aan de start. Zij werden 44e en 55e.

Mars wint eerste medaille op Europacup

Dreijling vijfde bij de elite vrouwen

In de middag waren de eliteatleten aan de beurt waar Robin Dreijling de vijfde plaats behaalde. Met slechts tien seconden achterstand op de koplopers na 750 meter zwemmen wist ze in de kopgroep aan het fietsen te beginnen. Halverwege brak deze groep waarna Dreijling een plek in de top-tien binnen handbereik had. Uiteindelijk finishte ze als vijfde. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Selina Klamt.

Eva Cornelisse en Kim van ’t Verlaat misten de aansluiting met de kopgroep van Dreijling en werden uiteindelijk 24e en 28e.

Kolkman opnieuw binnen top-tien in Olsztyn; achtste

Vorig jaar wist Mitch Kolkman al een plek binnen de top-tien te bemachtigen in Olsztyn tijdens het EK, en ditmaal deed hij dat opnieuw in de Europacup. Als tweede zette hij voet aan wal, om zijn plaats in de kopgroep de gehele wedstrijd niet meer weg te geven. Aan het einde van het looponderdeel moest hij zijn mede-koplopers laten gaan om uiteindelijk als achtste te finishen. De Brit Connor Bentley ging er met de winst vandoor na een spannende eindsprint met Louis Vitiello (FRA).

De andere vijf Nederlanders wisten – mede door verschillende valpartijen – niet in de top-twintig te eindigen. Gjalt Panjer kwam als de tweede Nederlander over de streep, hij werd 29e. Jorik van Egdom volgde daar vlak achter als 30e. Niels van Lanen werd 39e, Victor Goené finishte als 41e en Dorian Horsten kwam als 48e over de streep.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer