Agegroupers strijden in Hardenberg om nationale titels

Voor het eerst in alle categorieën vanaf 20+

Na twee keer uitstel vanwege COVID-19 staat voor de agegroupers zaterdag 2 juli eindelijk het Agegroupkampioenschap triathlon over de standaardafstand weer op het programma. Waar in het verleden alleen sprake was van een apart kampioenschap voor masters (atleten van 40 jaar en ouder) wordt tijdens de Dion Triathlon van Hardenberg voor het eerst gestreden om agegrouptitels in categorieën van 5 jaar vanaf 20+. Op de deelnemerslijst staan atleten tot en met de categorie 70+. Bekende namen zijn onder meer Marijke Zeekant (V65+), Sandra Wassink (V45+), Paula van der Pouw-Kuiper (V50+), Richard de Haan (M60+), Pim Veeger (M60+), Gerard van Wissen (M65+) en Frits Riemersma (M65+).

De wedstrijd wordt gehouden op en rond het evenemententerrein bij de Overijsselse Vecht en kent een mooi en uitdagend parcours. Naast het agegroupkampioenschap over de standaardafstand (1500 meter zwemmen – 40 km. fietsen – 10 km. lopen) zijn er ook startseries op de achtste en kwart afstand voor de meer recreatieve atleten.

Bekijk het complete programma hier.

Foto: Marieke Jongsma (Hardenberg 2019)

Nederlandse Triathlon Bond
Alle startlijsten
Lees volgend artikel

Barbara de Koning wint Afrika Cup Nelson Mandela Bay   

Barbara de Koning heeft zondag de Afrika Cup in Zuid-Afrika op haar naam geschreven. Richard Murray was de eerste Nederlander bij de mannen en werd zevende. In de wedstrijd over ... Lees meer