Aftellen naar start Forte Jeugd- en juniorencircuit

Aftrap op 29 maart in Amersfoort

Met nog ruim vijf weken te gaan, wordt er achter de schermen van het Forte Jeugd- en juniorencircuit hard gewerkt aan een mooie start van een nieuw seizoen. Met wedstrijden in Amersfoort, Arnhem, Haarlemmermeer, Eijsden, Zaanstad, Utrecht en Roermond staat de atleten een mooie, gevarieerde mix van wedstrijden te wachten.

Nederlandse Triathlon Bond

Ben jij er ook bij?

Vorig seizoen waren er in totaal ruim 250 unieke deelnemers in het circuit, waarvan er ruim 100 aan drie of meer wedstrijden meededen. Bijna 70 atleten deden zelfs aan vijf wedstrijden of meer mee. Dat was ten opzichte van 2018 een enorme groei en het streven is het circuit in 2020 nog verder te laten groeien.

Voor iedereen die dit seizoen vijf, zes of zelfs zeven keer aan de start staat, ligt aan het einde van het seizoen weer een bijzonder extraatje klaar! Maar meedoen kan uiteraard ook aan één of enkele losse wedstrijden uit het circuit.

Alle informatie online

Op de speciale circuitpagina op deze site is alle informatie over het circuit op een rij gezet. Ten opzichte van vorig jaar is een aantal dingen gewijzigd en/of verduidelijkt. Denk daarbij aan puntentelling in het circuit (daguitslag, individueel klassement en verenigingsklassement), het inschrijven voor wedstrijden en de spelregels die de jury hanteert.

Vragen? Neem gerust contact op.

Alle informatie online

Mixed team relay in Eijsden

Over de bijzondere teamwedstrijd op 31 mei in Eijsden volgt nog meer informatie, zodra duidelijk is hoe de inschrijving precies werkt. Wat in elk geval duidelijk is, is dat er ruimte is voor maar liefst 40 teams. Een team bestaat altijd uit twee jongens en twee meisjes. Een team mag bestaan uit alleen maar jeugd, alleen maar junioren, of een mix van jeugd en junioren. Verenigingen mogen onderling ook samenwerken om teams compleet te krijgen (dus bijvoorbeeld 1 jongen en 2 meisjes van vereniging A wordt aangevuld met 1 jongen van vereniging B). Op deze manier kunnen ook individuele atleten in teams worden opgenomen.

Aftrap in Amersfoort

Het seizoen wordt geopend op 29 maart in Amersfoort. Een zwemloop op een heel mooie locatie, met – naast de wedstrijden die onderdeel uitmaken van het circuit – startmogelijkheden voor jong en oud. Een ‘mini-kort’ en ‘mini-lang’ voor aspiranten (8-11 jaar) en een 1/8 of 1/4 zwemloop voor volwassenen. Een perfecte wedstrijd om met het hele gezin of de hele vereniging naar af te reizen.

Voor junioren een extra bijzondere wedstrijd: in de startserie van het Jeugd- en juniorencircuit wordt ook gestreden om kwalificatietickets voor het EK en WK aquathlon.

Inschrijven voor de eerste wedstrijd van het circuit in Amersfoort kan nog t/m 21 maart.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer