4/11 Update berichtgeving COVID-19

QR-code nodig voor binnensportlocaties

Het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat sporters van 18 jaar en ouder vanaf 6 november op binnensportlocaties een QR-code nodig hebben. Het kabinet wilde ook een coronatoegangsbewijs voor buitensportlocaties, zoals atletiek- en wielerbanen, verplicht stellen, maar de Tweede Kamer ging daar vandaag niet mee akkoord.

Je hebt  vanaf zondag een QR bewijs nodig voor georganiseerde sport in alle binnenaccommodaties, zoals zwembaden,  sportscholen en sportkantines. De maatregelen gelden ook voor publiek.

Wie tijdens het buitensporten op sportlocaties gebruik wil maken van de kleedkamer, wc of kantine, moet overigens wel weer een QR-code kunnen tonen.

Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn uitgezonderd van het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Klik hier voor alle maatregelen die vanaf 6 november gelden

Klik hier voor het aangepaste protocol van NOC*NSF en alle FAQ

Klik hier voor het aangepaste zwembadprotocol van de KNZB

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer