3-6 Update berichtgeving COVID-19

De sport gaat verder open

De sport gaat verder open, dat maakte het kabinet vrijdag 28 mei bekend. Per 5 juni volgt, mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus.

Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. Groepslessen zijn weer toegestaan. Jongeren waren eerder al van deze beperkingen vrijgesteld.

Ook zijn wedstrijden weer toegestaan, binnen en buiten. De jeugd tot en met 17 jaar mag per 5 juni weer in competitieverband uitkomen, vanaf 18 jaar mogen er alleen onderlinge wedstrijden tussen sporters van de eigen club worden gespeeld. In beide gevallen is nog geen publiek toegestaan.

Kleedkamers en douches mogen weer open. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden.

Klik hier voor alle versoepelingen op een rij

Klik hier voor een update van het sportprotocol van NOC*NSF

Klik hier voor een update van het Protocol Verantwoord Zwemmen

 

Kleinschalige triathlons

Door deze versoepelingen kunnen ook kleinschalige (onderlinge) triathlons, duathlons en zwemloopjes georganiseerd worden voor de jeugd en volwassenen (in het laatste geval maximaal vijftig personen zonder de verplichte anderhalve meter). De NTB hoopt dan ook dat verenigingen en organisaties in juni  op kleine schaal weer voor een wedstrijdaanbod kunnen zorgen voor hun leden. Als de dalende trend van de coronacijfers aanhoudt, mogen er in stap 4 (woensdag 30 juni) weer evenementen georganiseerd worden.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer