Zilver voor Olaf Jan Bosscher in aquathlon

Silke de Wolde net naast het podium

Met het zilver van Olaf Jan Bosscher op het EK aquathlon junioren, gaat het Nederlandse team met alle kleuren medailles naar huis.

Lucas Goené veroverde eerder deze week tijdens het EK Multisport in Targu Mures een gouden medaille in de crosstriathlon en de Nederlandse atleten waren tot nu toe goed voor vijf keer brons, maar een zilveren medaille ontbrak nog.

Olaf Jan Bosscher realiseerde in Roemenië in de aquathlon (1 km zwemmen gevolgd door 4,9 km lopen) de snelste zwemtijd, maar zag tijdens het lopen de Oekraïner Vitalii Vorontsov voorbij komen. Bosscher finishte uiteindelijk zeventien seconden achter Vorontsov. De nummer drie, de Roemeen Catalin Romas, passeerde 42 seconden na de Nederlander de streep. Hugo Jan, de broer van Olaf Jan, finishte op de achtste plaats.

Silke de Wolde greep in het kampioenschap voor juniorvrouwen net naast een medaille. Zij kwam achter de Italiaanse Bianca Seregni en de Hongaarse Márta Kropkó als derde uit het water, maar verloor die positie aan Dominika Peszleg uit Hongarije die de snelste looptijd van de dag realiseerde. De Wolde kwam uiteindelijk vier seconden tekort voor het brons.

Roel Kwaaitaal tenslotte kwam in de aquathlon in actie bij de beloften (onder 23 jaar). Hij finishte op de negentiende plek, drie minuten achter winnaar Alexis Kardes uit Frankrijk.

Het EK Multisport wordt zondag afgesloten met het EK triathlon over de midden afstand. Bondscoach Rik van Trigt vaardigde geen eliteatleten af naar dit kampioenschap.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer