Z3R0D kleedt Nederlandse triatleten tot en met Spelen Parijs

Trainings-, race- en representatiekleding voor selecties en agegroupers

Z3R0D, het Franse triathlonmerk en de Nederlandse Triathlon Bond tekenen een samenwerkingsovereenkomst die per direct ingaat en loopt tot en met de Spelen van 2024 in Parijs. Ook tijdens de Spelen van Tokio zullen de Nederlandse triatleten in race-uniformen van Z3R0D optreden.

Z3R0D biedt expertise in ontwerp en innovatie in textiel en het productieproces met maatwerk voor uniformen voor korte en lange afstanden en voor paratriatleten. De racekleding komt behalve voor de olympische en paralympische selectie ook beschikbaar voor andere atleten die namens de NTB uitgezonden worden naar EK’s en WK’s. Voor agegroupers komt er een webshop waarin zij race-uniformen en trainingskleding kunnen aanschaffen in de intussen bekende stijl van het nationaal team, die zoveel mogelijk gehandhaafd zal worden in de nieuwe kledinglijn. Z3R0D gaat de komende jaren ook de roodwitblauwe kampioenstruien voor de NK’s leveren.

Het partnership is gericht op trainingskleding, racekleding en representatiekleding. Het gerenommeerde Franse merk ondersteunt al tal van andere internationale topatleten.

Nederlandse Triathlon Bond

Reacties

Louis Delahaije, headcoach van de NTB reageert op het partnership: “Onze ambitie is altijd om het hoogste na te streven. Daarbij past een samenwerking die zowel op de Spelen van Tokio als die van Parijs gericht is, maar ook voorziet in trainingskleding en de mogelijkheden om coaches, atleten uit de opleidingscentra en agegroupers te kleden. Hoe gaaf is het als straks iedereen er tijdens elk groot toernooi mooi gekleed bij loopt in de kleuren van TriathlonNL”

Rachel Klamer, in voorbereiding op haar derde Olympische Spelen: “Samenwerken met een partner die ook andere wereldtoppers kleedt, is een prettig vooruitzicht. We hebben de materialen uitvoerig getest en ik ben blij dat we ze nu ook in de races waar het er echt om gaat kunnen gaan gebruiken.”

Geert Schipper, tweevoudig Europees kampioen: “De extra moeite die Z3R0D doet om de kleding voor paratriatleten volledig op maat te maken, waardeer ik zeer. Lichaamsbouwverschillen en de specifieke bewegingen van handbiken en wheelen stellen andere eisen aan race- en trainingskleding. Een partner die daarin investeert neemt ook met niets minder dan het beste genoegen en dat is een goede match met de ambities van onze selectie.”

Website Z3R0D
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer