Winter maakt plaats voor start van het seizoen 

Update Jetze Plat

Jetze Plat hoopt in 2020 in Tokio zijn paralympische titel te prolongeren. Hij houdt ons de komende maanden op de hoogte van zijn belevenissen in het pré-olympische jaar.

Het einde van de winter is in zicht! Toch vind ik de winter zeker geen vervelende periode. De perfecte tijd om ‘de puzzel weer verder in elkaar te leggen’. Waar is nog ruimte voor verbetering en hoe gaan we dit zo goed mogelijk verbeteren? Gelukkig mocht ik ook twee keer de zon op zoeken: op het Spaanse eiland Lanzarote en in het Portugese Rio Maior. Hier verbleef ik met het nationale paratriatlon team en dit was allemaal super goed geregeld! Dank aan de NTB (coaches Bas en Jelmer) en de atleten voor deze goede trainingsstage die zeker heeft bijgedragen aan een sterke basis voor seizoen 2019!

Natuurlijk was er ook de gave ‘kick-off’ met het werelduurrecord handbiken (44,749km) maar ook met een ‘klopje’ van twee seconden bij een tijdrit op Lanzarote half februari, wat mij scherp houdt. Samen met mijn team hebben we weer mooie stappen kunnen zetten en ben ik erg gemotiveerd voor het komende seizoen waarin kwalificatie voor Tokio 2020 centraal staat.

Persoonlijk vind ik het altijd een beetje nutteloos om te roepen dat ik enorm veel progressie heb geboekt. Dit moet ik namelijk nog maar laten zien tijdens de belangrijke wedstrijden dit jaar. Daarnaast is enorm veel progressie haast ook onmogelijk, zoveel jaren aan trainingen zorgen ervoor dat de stapjes telkens kleiner worden maar misschien juist daarom des te mooier. Ik heb zin in de klassieke opbouw van het seizoen. Eerst twee wedstrijden in Nederland, gevolgd door een internationale wedstrijd met daarna het eerste belangrijke deel van het seizoen. Dit zijn drie World Cup-wedstrijden in Europa waarvan één triathlon en twee handbikewedstrijden. Tijdens het reizen voor deze wedstrijden zal ik tevens het WK-parkoers voor de triathlon verkennen in het Zwitserse Lausanne. Ik ga mijn best doen om ook dit seizoen er weer alles uit te kunnen halen!

 

Klik hier voor het wedstrijdschema van Jetze Plat

Jetze Plat trainde met het Nederlandse paratriathlonteam in het Portugese Rio Maior.

V.l.n.r: Koen de Leeuw, Geert Schipper, Maurits Morsink, Daniel de Knegt, Margret IJdema, Jelmer van Waveren, Matthijs Schakel, Jetze Plat en Bas de Bruin

Nederlandse Triathlon Bond

Plat zette in het voorseizoen een nieuw PR (10.31) neer op de vijf km wheelen (looponderdeel triathlon).

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer