Wereldtitel crosstriathlon voor juniore Willemijn Fuite

Brons voor Victor Goené bij de beloften

Nederlandse medailles op WK Multisport Pontevedra

Willemijn Fuite heeft in het Spaanse Pontevedra de wereldtitel in de crosstriathlon voor junioren veroverd. Victor Goené was later op de dag goed voor de bronzen medaille in het kampioenschap voor beloften (U23).

Fuite kwam als zesde van de in totaal zeven atletes uit het water, maar reed zich op de mountainbike naar de tweede plaats. De Brabantse begon met iets minder dan een halve minuut achterstand op de Australische Zoe Davison aan het looponderdeel, maar wist met de snelste looptijd de koploopster te achterhalen.

De wereldtitel kwam als een verrassing voor de triatlete uit Berkel Enschot die een atletiekachtergrond heeft. “Dit is mijn eerste wereldkampioenschap, ik wilde vooral ervaring opdoen”, vertelde Fuite na afloop voor de camera van 3athlon.nl. “Het zwemmen is niet mijn beste onderdeel, maar de achterstand viel mee en op de fiets haalde ik al snel twee Spaanse atletes in. Toen ik aan het lopen begon, hoorde ik dat ik 25 seconden achter de koploopster zat en dat ik dat gat dicht moest kunnen rennen. Ik kan het eigenlijk nog niet geloven dat ik wereldkampioen ben, echt bizar.”

Victor Goené won een jaar geleden bij de junioren brons op het WK crosstriathlon voor junioren in Denemarken. In Pontevedra stond hij weer het podium. “Dit is mijn eerste WK bij de beloften, dus ik verwachte dat het vooral een leermoment zou worden.”

Goené kende een goed zwemonderdeel, stapte als vierde belofte op de fiets en kwam tijdens het afsluitende looponderdeel nog dicht bij de tweede plaats. “Ik ben hier hartstikke blij mee. Ik had op een plek bij de eerste tien gehoopt en als je dan een medaille wint, is dat natuurlijk geweldig.”

Goené eindigde in het gecombineerde elite/U23 kampioenschap als twintigste. Joep Staps (elite) was op de 39ste plaats de tweede Nederlander. Hij finishte twee plaatsen voor Alex Kling die net als Goené bij de beloften uitkomt. Claudia Striekwold was de enige Nederlandse in de wedstrijd voor vrouwen. Zij finishte als 28ste.

Willemijn Fuite

Foto: 3athlon.nl

Willemijn Fuite

Victor Goené

Foto: 3athlon.nl

Victor Goené
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer