Vijfde plaats De Wolde op WK aquathlon junioren

Vincent Böhm beste Nederlander in het mannenveld

Zware omstandigheden in Pontevedra

Silke de Wolde is op het WK aquathlon voor junioren in het Spaanse Pontevedra als vijfde geëindigd en met de 14e plaats overall werd ze daarmee de beste Nederlandse in het totaalklassement van elite, U23 en junioren. Eva Cornelisse was goed voor de 22e plaats (negende in de categorie <23), terwijl Kim Groeneveld de tiende plaats bij de junioren liet noteren.  Vincent Böhm finishte op de 26ste plaats in de eveneens gecombineerde mannenwedstrijd en was daarmee de snelste Nederlander in het mannenveld. Roel Kwaaitaal volgde op de 32e plaats als negende U23 en Olaf Jan Bosscher werd twee plaatsen daarachter geklasseerd als zesde junior.

De Wolde, die zondag nog de eerste wedstrijd van het Jeugd- en juniorencircuit in Arnhem op haar naam schreef en zich daarmee kwalificeerde voor het EK in Weert, gaf aan dat ze het zwaar had in Pontevedra. “Met name de zwemomstandigheden waren zwaar, maar het had waarschijnlijk ook nog wel te maken met de wedstrijd in Arnhem en de reis hiernaar toe”, vertelde De Wolde na afloop voor de camera van 3athlon.nl.

Het WK Aquathlon maakt deel uit van het Multisportfestival dat nog tot en met 4 mei plaatsvindt in Pontevedra (net boven Portugal aan de Spaanse westkust). Zaterdag wordt het event afgesloten met het WK triathlon Lange Afstand. Diederik Scheltinga, Tjardo Visser en Miriam van Reijen komen daar namens Nederland aan de start van de eliterace.

In 2020 vindt het WK Multisport (met 6 verschillende combiduusportdisciplines) plaats in Almere.

Alle uitslagen

 

Vincent Böhm

Op weg naar de 26e plaats in het Eliteveld (foto: 3athlon.nl)

Vincent Böhm
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer