Vierde plek Rachel Klamer in World Triathlon Series Hamburg

Fitte Klamer als vanouds in wereldtop

Na een periode met fysieke ongemakken als gevolg van ziekte, was Rachel Klamer vandaag terug op de plek waar ze hoort, tussen de wereldtop. Tijdens de zesde race uit de World Triathlon Series scoorde Klamer met een vierde plek de nodige punten voor het WTS-klassement. In de eindsprint verloor ze nipt een plek op het podium.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Foto: Ben Lumley/ITU Media
Foto: Ben Lumley/ITU Media

In een wedstrijd die al snel op zijn kop gezet werd door de val van klassementsleidster Katie Zaferes, was TeamNL-atlete Rachel Klamer altijd voorin te vinden. Klamer kon de valpartij op het natte fietsparcours ternauwernood ontwijken, terwijl Zaferes minder gelukkig was en bovenop een al gevallen concurrente terecht kwam. Terwijl het tempo daarna in de kopgroep hoog gehouden werd om de achtervolgers af te houden, maakte Klamer zich op voor een sterk looponderdeel.

De Britse Non Stanford, die al een jaar niet op een WTS-podium gestaan had, dicteerde het tempo in de straten van Hamburg en alleen Cassandre Beaugrand kon enigszins volgen. Klamer schudde samen met Summer Rappaport de rest van de kopgroep af en de twee zouden uiteindelijk in de finishstraat duelleren om het brons. Rappaport beschikte daarbij over het venijnigste eindschot, waardoor Klamer vierde werd en daardoor een plekje opschuift naar de zesde plek in het WTS-klassement.

Nederlandse Triathlon Bond
Bekijk de uitslagen
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer