TV Almere en VZC winnen in Weert

Luna de Bruin en Niels van Lanen individueel het sterkst in dubbele supersprint

TV Almere en VZC Veenendaal hebben in Weert de tweede wedstrijd van de Eredivisie gewonnen. VZC Veenendaal verstevigde de leiding in het klassement bij de mannen en ook Hellas – Utrecht gaat na de tweede plaats in Weert nog steeds aan kop bij de vrouwen. Luna de Bruin en Niels van Lanen waren individueel het sterkst in de dubbele supersprint.

Voor VZC Veenendaal was het na Enschede de tweede zege in de Eredivisie 2024, al zagen ze deze van tevoren niet aankomen. “We hadden er inderdaad een beetje een hard hoofd in”, vertelde Lucas Goené na afloop. “We misten Jorik, Gjalt en Victor en uiteindelijk moest onze coach Rob starten om het team compleet te maken.”

Na het eerste zwemonderdeel maakten Goené en Niels van Lanen namens VZC deel uit van de kopgroep. “Op de fiets kwam Julian aansluiten en waren we met z’n drieën”, vervolde Goené. “Rogelli-TriMates had ook drie man vooraan, maar toen Thomas Cremers wegviel, wisten we dat als we goed zouden lopen het wel goed zou komen.”

Van Lanen kwam uiteindelijk als eerste over de streep, gevolgd door Valentin van Wersch (Rogelli – Trimates) op plaats twee en Mats Keulstra (Trihalis) op plek drie. Voor Veenendaal eindigden Goené als vierde, Broodman als dertiende en Kwaaitaal als 39ste, wat genoeg was voor de winst. TV Dordrecht (met Ben Muller, Jeroen Velders, Thomas Smans en Max Muller) eindigde net als in Enschede als tweede en Trihalis uit Tiel (met Mats Keulstra, Sem Lazaroms, Stijn Jansen en Róbert Straub) stond met de derde plaats voor de eerste keer op het podium in de Eredivisie.

In de tussenstand verstevigde VZC de leiding, bleef Dordrecht op plek twee en staat Trihalis (met een gelijk aantal punten als Rogelli – Tri-Mates) nu op de derde plek.

Nederlandse Triathlon Bond

TV Almere oppermachtig

TV Almere had na een zesde plek in Enschede iets goed te maken in Weert. Het team kwam met Luna de Bruin (twee dagen eerder nog tweede in de Europe Triathlon Cup in het Poolse Rzeszów), Merel Veltman, Romy Spoelder en Silke de Wolde op volle sterkte aan de start en domineerde met De Bruin en Veltman (de nummers één en twee) de wedstrijd. “Ik kwam samen met Merel tijdens het eerste zwemonderdeel aan de leiding en het was heel fijn om samen met haar te racen. Het was ons doel om voorop te blijven en dat is ook gelukt. We kwamen tegelijk van de fiets af na het laatste fietsonderdeel en tijdens het lopen hebben we de strijd onderling beslist.”

Achter De Bruin en Veltman legde Babette Rosman van Hellas beslag op de derde plek. Hellas (met naast Rosman ook Jony Heerink, Zoe van Dijk en Amber van Elk) was achter TV Almere goed voor de tweede plek en Kijani (Maaike Vooren, Eva Cornelisse, Deborah Wissink en Joyce Caro) eindigde als derde. Hellas en Kijani staan na twee wedstrijden respectievelijk op plek één en twee in de tussenstand. TV Almere stijgt van de zesde naar de derde plek (met een gelijk aantal punten als EDOsports). De strijd is daarmee weer helemaal open want voor dit seizoen kunnen teams, in verband met de nieuwe datum in Roermond, een wedstrijdresultaat laten vallen voor de einduitslag.

Foto’s: Tim Buitenhuis

Nederlandse Triathlon Bond
UITSLAGEN & TUSSENSTAND Meer foto's
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer