Terugblik op eerste inspiratiesessie jeugd

Aanjager voor scholingsaanbod en jeugdbeleid

Terugblik op eerste inspiratiesessie jeugd

Ruim 30 trainers kwamen afgelopen zondag in Utrecht bijeen voor de eerste ‘inspiratiesessie jeugd’. Doel was elkaar inspireren om actief aan de slag te gaan en blijven met goede trainingen voor jeugdige triatleten. Leren van en met elkaar, gebruik makend van enkele experts op dit gebied. En ook: deze dag gebruiken als een ‘aanjager’ voor structureler scholingsaanbod vanuit de NTB op het gebied van jeugdtriathlon.

Met elkaar werd gekeken naar trainingen die door drie experts aan een groep jonge kinderen (8-15 jaar) werd gegeven. Edwin van Norden inspireerde met een gevarieerde zwemtraining. Rob Barel nam de groep mee in belastbaarheid, technische aspecten en trainingsmogelijkheden binnen het looponderdeel. Het stokje werd tenslotte overgenomen door John Heijsteeg, die na een stukje ‘multisport’ en speelse wisselvormen aan de jeugd nog een fietstraining gaf, waarbij behendigheid centraal stond.

Tussen de praktijksessies was voldoende ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen.

Binnen de onderwerpen ‘fun’, ‘trainingstechnische opbouw’, ‘differentiatie’ en ‘communicatie & relatie’ zijn concrete vragen behandeld, waar de aanwezige trainers in hun praktijk mee aan de slag kunnen.

Dank aan de mannen van LABC in Utrecht, voor het meedenken en -doen in de voorbereiding en dank voor de gastvrijheid van zwembad De Kromme Rijn in Utrecht. Een prima locatie voor een scholingsdag als deze!

We houden aanwezigen uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen; deze dag gaat ongetwijfeld een vervolg krijgen.

Daarnaast helpt de NTB haar verenigingen graag op weg in de ontwikkeling van een jeugdafdeling en/of kennis op dit gebied. Was je er niet bij zondag en wil je toch graag direct op de hoogte zijn van de ontwikkelingen?

Laat dit dan even weten door een mail te sturen naar berteke.de.jong@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer