Technisch directeur Adrie Berk neemt vervroegd afscheid

Cultuurverandering NTC triathlon vraagt om inzet voor lange termijn

PAPENDAL 11 november – Technisch directeur Adrie Berk heeft vandaag te kennen gegeven zijn taken neer te leggen zodra een opvolger benoemd is. Berk had eerder al aangegeven vanwege zijn naderende pensioengerechtigde leeftijd niet door te gaan tot en met de Spelen in Parijs. Head coach Louis Delahaije heeft kenbaar gemaakt zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

Deze week werd duidelijk uit het rapport Fijbes, dat in het kader van het verbeteren van de sociale veiligheid specifieke didactische, pedagogische en sociale competenties nodig zijn in de functie van technisch directeur. Onafhankelijk adviseur sociale veiligheid Rita van Driel zal advies geven over de toekomstige invulling van deze functie.

Adrie Berk: “De combinatie van de huidige omstandigheden en het feit dat ik graag al eerder wilde stoppen, heeft mij doen besluiten om nu ruimte te maken voor een opvolger. Ik zal zorgdragen voor de opstart van het seizoen 2022 en werkoverdracht richting de nieuwe technisch directeur. Ik werk mee met het vervolgonderzoek naar het NTC en ik zal Rita van Driel ondersteunen bij de uitvoer van de aanbevelingen uit het rapport totdat een opvolger die taak overneemt.”

Nederlandse Triathlon Bond

Louis Delahaije had een aflopend contract na de Spelen van Tokio. Delahaije is altijd voornemens geweest zijn rol na afloop van zijn contract anders in te gaan vullen en die route zet hij nu buiten de bondsorganisatie voort.

Vragen? info@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer