Super League Triathlon keert terug naar Rotterdam

Spectaculaire ‘Arena Games’ opnieuw in Zwemcentrum Rotterdam

ROTTERDAM – De gerenommeerde Super League keert dit jaar terug in Zwemcentrum Rotterdam met het triathlonformat SLT Arena Games Powered by Zwift. Op zondag 18 april nemen ‘s werelds beste triatleten het tegen elkaar op in een spannende mix van real life en virtueel racen. De atleten zwemmen in het olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en lopen op loopbanden langs de kant.

Het nieuwe format maakte vorig jaar een succesvol debuut in het bad van Sportbedrijf Rotterdam. De livestream bracht het evenement naar ruim 600.000 kijkers van over de hele wereld. Ook dit jaar is het evenement gratis digitaal te volgen en vindt er geen ticketverkoop plaats.

Michael D’Hulst, CEO Super League, licht toe: “We zijn verheugd om terug te keren naar Rotterdam waar we vorig jaar een primeur beleefden met grote waardering van de fans. Dit jaar breiden we het programma uit met Londen waar we op 27 maart het seizoen openen. Ik kan niet wachten om de olympische triatleten weer te zien strijden tegen elkaar.”

Ook de Rotterdamse wethouder Sport, Sven de Langen, is enthousiast over het evenement. “We zijn als stad trots dat zo’n grote organisatie met een wereldwijd publiek terugkomt naar Rotterdam. Met alle betrokken partijen in Rotterdam hebben we dit mogelijk kunnen maken en zijn we trendsetter geweest nu het format naar Londen uitbreidt. Het is fantastisch dat we in deze tijd dergelijke topsportevenementen kunnen laten plaatsvinden.”

Bondsdirecteur Rembert Groenman van de NTB vult aan: “Rotterdam en de Super League zorgen opnieuw voor een lichtpuntje in een tijd waarin onze sport het lastig heeft. Ik ben blij dat er ook een mogelijkheid voor clubteams zal zijn om in de aanloop naar het evenement online mee te strijden en te delen in de sportvreugde waar we met zijn allen zo hard naar op zoek zijn.”

Meer informatie over SLT Arena Games Powered by Zwift is te vinden op www.superleaguetriathlon.com.

 

Nederlandse Triathlon Bond
Bekijk video Bekijk video
Super League Triathlon komt weer naar Rotterdam in 2021
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer