Structuurwijziging paralympisch programma

Vanaf september ook trainingsmogelijkheden in Limburg

De NTB gaat vanaf dit najaar het paralympische programma op twee plekken in Nederland runnen. De paralympische sporters trainen nu in Alkmaar, maar vanaf september is dat ook in Sittard mogelijk. Bondscoach Bas de Bruin blijft actief in Alkmaar, assistent bondscoach Jelmer van Waveren verhuist in het najaar naar Sittard om daar trainingen te geven. Atleten uit het zuiden van het land hoeven nu minder ver te reizen en talenten uit deze regio kunnen nu beter opgevangen worden.

Van Waveren zal, net als in Alkmaar, in Sittard ook werkzaamheden uitvoeren bij het RTC en mogelijk het NTC. Zijn functie van talentcoach RTC wordt in Alkmaar per 1 september overgenomen door Tanya ten Velden. Ten Velden gaat deze functie vervullen naast haar werk als LO docent.

Ten Velden gaat zich richten op de begeleiding van de beloftevolle atleten in het RTC in Alkmaar. Ze werkt onder verantwoording van hoofdcoach talentontwikkeling Marcel ten Wolde en zal de komende maanden nauw samenwerken met Jelmer van Waveren om de overdracht zo rimpelloos mogelijk te laten verlopen.

De aanstelling van Ruud Kuipers – die nu al als assistent is verbonden aan het Paralympische talentprogramma in Alkmaar – zal worden uitgebreid naar enkele dagen per week. Daarin functioneert hij tevens als backup trainer bij het RTC.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer