Sterk bezet NK voor jeugd, junioren en beloften

NK in Roermond eerste sinds coronacrisis

De jeugd, junioren en triatleten onder 23 jaar hebben de primeur voor het eerste NK triathlon sinds de coronacrisis. Zij strijden zaterdag in de Roermond City Triathlon om de Nederlandse titels.

Het kampioenschap voor jeugd, junioren zou in eerste instantie plaatsvinden in Zaanstad, maar vanwege COVID-19 werd de titelstrijd naar Roermond verplaatst. Het NK voor beloften, dat begin juni gepland stond in Nijmegen, is onlangs aan het programma in Roermond toegevoegd. De titelstrijd in Limburg vindt plaats zonder publiek en per atleet is één begeleider toegestaan.

Het belooft in Roermond een sterk bezet NK te worden waar bijna geen enkele kanshebber ontbreekt. Alle titelverdedigers komen uit in dezelfde categorie als vorig jaar en maken dus kans op prolongatie van de titel. Joey van ’t Verlaat verdedigt in Roermond zijn titel bij de beloften. Niek Heldoorn en Youri Keulen lijken de grootste bedreiging voor hem te vormen, maar als het snelle fietser Joost Somsen lukt om zijn achterstand na het zwemmen te beperken zou ook hij nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

Bij de vrouwen onder 23 jaar ontbreekt Quinty Schoens vanwege een blessure waardoor titelverdedigster Rani Škrabanja ook dit jaar weer als grootste kanshebster kan worden gezien. Eva Cornelisse en Joyce Caro zijn ook atleten met serieuze podiumambities en zullen er alles aan doen om het Škrabanja zo moeilijk mogelijk te maken.

Kanshebbers te over bij de junioren meisjes en er wordt dan ook een spannende strijd verwacht om de podiumplaatsen. Luna de Bruin, Robin Dreyling, Kim van ’t Verlaat, Marit van den Berg en Silke de Wolde zijn de voornaamste uitdagers van grote favoriet Barbara de Koning.

Ook bij de junioren jongens staat er een sterk deelnemersveld. De snelle zwemmers Mitch Kolkman en Jesse Cuijpers zullen proberen tijdens het fietsen en lopen uit de greep te blijven van titelverdediger Ian Pennekamp en overige uitdagers als Niels van Lanen, Dorian Horsten, Lucas Goené en Gjalt Panjer.

De strijd bij de jeugd meisjes lijkt vooraf vooral te gaan tussen Sonja de Koning, de kampioene van 2019, en Merel Veltman. Opvallende naam en wellicht outsider: Michelle Jørgensen, dochter van oud-olympiër Wieke Hoogzaad en Ricky Jørgensen en naar het schijnt een goede zwemster. Maar met deze ouders hoeven we misschien niet raar op te kijken als fietsen en lopen ook wel gaat lukken.

Titelverdediger Mauro Dieters, Joran Stobbe en Thymon Horsten (net als broer Dorian woonachtig in Polen) zijn de favorieten voor de titel bij de jeugd jongens.

Het NK start zaterdag om 10.00 uur met de jeugdseries.

Klik hier voor alle starttijden

Klik hier voor alle deelnemerslijsten

 

 

Het podium van het NK jeugd en junioren in Klazienaveen 2019.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer