Sprinttitels voor Hillebregt en De Vries

Derde landstitel voor Squadra en Ferro Mosae

Donald Hillebregt en Sarissa de Vries hebben zaterdag in Ouderkerk aan de Amstel de Nederlandse titel op de sprintafstand veroverd. Voor de Vries was het haar tweede titel binnen een week, voor Hillebregt was het zijn eerste titel bij de elite.

Het NK in Ouderkerk aan de Amstel was tevens de laatste wedstrijd die meetelde voor de Eredivisie Triathlon. Voor Sarissa de Vries was het dubbel feest want met haar team Ferro Mosae was ze ook goed voor de derde landstitel op rij. De Vries realiseerde de tweede zwemtijd, maar kon net niet in de voeten blijven van teamgenote Rani Škrabanja. “Ik heb op de fiets in de eerste ronde dan ook alles gegeven, want met het team wilden we toch ook graag de titel pakken”, vertelde De Vries, die een week geleden in Veenendaal ook al kampioen op de olympische afstand werd, na afloop tegen 3athlon.nl.

De Vries sloot na een ronde aan bij Škrabanja, realiseerde de snelste fietstijd van de dag, maar begon pas tijdens de afsluitende vijf kilometer aan de individuele titel te denken. De achtervolgers wisten het tweetal van Ferro Mosae niet meer te achterhalen en De Vries en Škrabanja streden samen om het goud. Het was uiteindelijk De Vries die als eerste over de streep ging, 24 seconden later gevolgd door Škrabanja. Het brons ging naar Jony Heerink, met 17.34 de snelste loopster van de dag.

De titel bij de mannen ging verrassend naar Donald Hillebregt die een spannende strijd met favoriet Marco van der Stel uitvocht. Hillebregt kwam als derde uit het water en moest op de fiets een gaatje van tien seconden op Van der Stel dichten. Samen met Menno Koolhaas slaagde hij daarin, maar in de laatste kilometers werden de drie koplopers alsnog opgeslokt door de achtervolgende groep.

Van der Stel trok tijdens het lopen opnieuw het veld uit elkaar en leek de wedstrijd op zijn naam te gaan schrijven. Tot Hillebregt versnelde, Van der Stel voorbijging en de leiding niet meer uit handen gaf. “Ik wist dat het mogelijk was en als het dan ook lukt, is dat helemaal geweldig”, verklaarde de kersverse Nederlands kampioen na afloop. Van der Stel eindigde als tweede en het brons ging naar Joey van ’t Verlaat. De landstitel bij de mannen ging voor het derde achtereenvolgende jaar naar Squadra – Eindhoven.

Lees een compleet verslag van de Eredivisie finale op 3athlon.nl

Eerste elitetitel voor Donald Hillebregt
Eerste elitetitel voor Donald Hillebregt
Voor Sarissa de Vries was het de tweede NK-titel binnen een week
Voor Sarissa de Vries was het de tweede NK-titel binnen een week
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer