Special Olympics Triathlon in Holten

Inschrijving nog open tot 9 maart

In Twente wordt deze zomer het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking georganiseerd; de Special Olympics Nationale Spelen. Ook de triathlonsport is – voor het eerst in de geschiedenis van deze spelen – vertegenwoordigd binnen dit evenement, dat van 10-12 juni plaatsvindt in veertien Twentse gemeenten. Op zaterdag 11 juni wordt in Holten in de omgeving van buitenzwembad Twenhaarsveld het startschot gegeven voor een achtste triathlon (500 meter zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen). Deelnemers kunnen individueel meedoen (‘triathlon’) en desgewenst ook samen met een buddy (‘triathlon unified’). Iedere sporter mag een coach meenemen. Op zondag 12 juni mogen de deelnemers ook meedoen aan ofwel een zwemwedstrijd over 200 meter, ofwel een wielerwedstrijd over 10 of 25 km (naar keus van de atleet).

In 2023 zijn de Special Olympic World Games in Berlijn, waar Nederland voor het onderdeel triathlon één man en één vrouw naar mag uitzenden. Alle deelnemers die deze zomer in Holten meedoen aan de triathlon maken kans op dit ticket naar Berlijn.

De inschrijving is nog open tot 9 maart.
Handig om te weten: voor het inschrijven is een inlogcode (een zogenaamd ‘verenigingsnummer’ nodig). Individuele atleten kunnen dit verenigingsnummer voor zichzelf aanvragen, waarna ze de inschrijfprocedure verder kunnen voltooien.

Heb je vragen over de inschrijving en/of de wedstrijd? Mail naar inschrijven@specialolympics2022.nl.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer