Silke de Wolde naar World Beach Games Doha

Aquathlon-races op 14 en 15 oktober

Silke de Wolde is geselecteerd voor de World Beach Games die van 12 tot 16 oktober plaatsvinden in Doha. De Wolde kwalificeerde zich voor het nieuwe evenement in de hoofdstad van Qatar vooral door haar goede prestatie op het WK aquathlon eerder dit jaar in het Spaanse Pontevedra.

De World Beach Games is een multisport strandevenement georganiseerd door de Association of National Olympic Committees en vindt in oktober voor het eerst plaats. 1240 sporters uit meer dan honderd landen strijden in vijf dagen, en in dertien strandsporten, om de overwinning. Naast Silke de Wolde maken ook Sanne Meijer (wakeboard), Mariska Wildenberg (kitefoil racing) en een 3×3 vrouwenbasketbalteam in Doha deel uit van TeamNL.

Aan de aquathlon in Doha doen in totaal dertig mannen en dertig vrouwen mee. De top 24 op de ITU Aquathlon Ranking, geschoond op twee atleten per land, is direct geplaatst voor de World Beach Games. De overige atleten kunnen door goede resultaten in continentale kampioenschappen een invitatie krijgen. De Wolde, die nog bij de junioren uitkomt, eindigde als veertiende op het WK aquathlon bij de elite (vijfde bij de junioren). Op de ITU Aquathlon ranking staat ze momenteel twaalfde.

De aquathlonraces in Doha staan op 14 en 15 oktober op het programma. Het wedstrijdformat is nog niet exact bekend. De race zal uit 2,5km lopen, 1 km zwemmen en 2,5 km lopen bestaan of uit 1km zwemmen en 5km lopen.

De World Beach Games stonden aanvankelijk in het Amerikaanse San Diego gepland, maar na financiële problemen werd in Doha snel een goede vervanger gevonden.

Silke de Wolde naar World Beach Games in Doha.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer