Scholingsdagen jeugdtrainers een succes

Sportplezier rode draad in Zeist

Begin september heeft een groep jeugdtrainers zich verder geschoold in het training geven aan jeugd. Onder leiding van Neiske Becks en Tanya ten Velden (beiden ervaren en bevlogen jeugdtrainers) werkte de groep met elkaar verder waar ze in februari van dit jaar gebleven waren.

Toen stond het pedagogisch-didactisch handelen van de jeugdtrainer en het opdoen van praktijkervaring binnen het zwemmen, fietsen, lopen en wisselen centraal. De tweede dag vormden de thema’s ‘belasting en belastbaarheid’, ‘het belang van – en manieren om – breed motorisch te ontwikkelen’ en het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk het ochtenddeel. In de middag gaven de cursisten zelf training aan elkaar en was er veel ruimte om van en met elkaar te leren. In de tussenliggende tijd (door covid-19 wat langer dan gewenst) deden de cursisten de nodige praktijkervaring op. De rode draad door het hele programma was het creëren en behouden van sportplezier bij kinderen. Een mooie basis voor een stevig FUNdament is gelegd.

Iedereen die graag meer wil weten over de mogelijkheden op het gebied van scholing rondom jeugdtriathlon en het geven van trainingen aan kinderen kan contact opnemen met berteke.de.jong@triathlonbond.nl

 

De rode draad door het hele programma in Zeist was het creëren en behouden van sportplezier bij kinderen.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer