Rotterdam werkt aan ‘erfenis’ van WK Triathlon

Doel is ‘de sport te laten landen in de stad’

Rotterdam werkt aan ‘erfenis’ van WK Triathlon

In aanloop naar het WK Triathlon, afgelopen zomer, maakten duizenden kinderen op Rotterdamse (basis)scholen kennis met de triathlonsport. Clinics, de inzet van een set heuse NTB-jeugdfietsen,  laagdrempelige triathlonwedstrijdjes en aanwezigheid bij ‘De Final’ (Ahoy), waren onderdeel van het programma. Doel: zoveel mogelijk bekendheid voor de sport, enthousiasme onder kinderen en uiteindelijk ook een structurele plek voor de sport in de havenstad.

Mogelijkheden creëren om enthousiaste kinderen op te vangen en gevarieerde trainingen te bieden, plus een plek waar ze samen met anderen de sport kunnen beleven, bleek daarbij de grootste uitdaging. En vooral een zaak van lange adem, geduld en buiten de gebaande paden durven kijken en denken.

Naast inspanningen vanuit de NTB, is er vanuit Sportbedrijf Rotterdam aandacht om ‘de sport te laten landen in de stad’. De eerste resultaten mogen er zijn.

Atletiekvereniging Trackstars heeft zich aangesloten en wil actief bijdragen aan het behalen van bovenstaande doelen. In Rotterdam Crooswijk zijn gesprekken gaande met partners die zich, breder dan de triathlonsport alleen, willen inzetten voor een gevarieerd sportaanbod voor kinderen. Er zijn gesprekken met zwembaden als mogelijke wedstrijdlocaties.

De komende periode zullen meer potentiele partners worden benaderd om te kijken op welke manier samenwerking mogelijk is.

En de jeugd zelf?

Die kon eind maart mee doen aan een scholentoernooi Run Bike Run voor groep 7/8. Onder de vlag van het Sportbedrijf streden de jongens en meiden met en tegen elkaar om de titel. Het plezier spatte er van af en alle volwassen betrokkenen (velen nog onbekend met de sport) spraken na afloop vol enthousiasme over het evenement.

Dat smaakt naar meer. En wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Rotterdam werkt aan ‘erfenis’ van WK Triathlon
Bekijk video Bekijk video
Jeugd Run Bike Run - Rotterdam 2018
Lees volgend artikel

Nieuwe vertrouwenspersonen aangesteld

Lees meer