Rectificatie: programma NK Rotterdam

Samenvoeging elite met masters NK

Rectificatie: programma NK Rotterdam

Eerder deze week heeft de NTB het gewijzigde dagprogramma voor het NK in Rotterdam op 2 juni aanstaande gecommuniceerd. Daarin is een inschattingsfout gemaakt, die heeft geleid tot een ongewenste samenvoeging van de series voor elite en junioren. Niet alleen wordt hiermee het Forte Jeugd- en Juniorencircuit teveel ondergeschikt gemaakt aan het NK overall, ook doet het geen recht aan het grote aantal ingeschreven junioren, die een eigen plek in de spotlights verdienen en dus een eigen startserie. De samenvoeging is dan ook ongedaan gemaakt.

In de series voor elite en masters zijn de inschrijvingen achtergebleven bij de verwachtingen. Omdat het dagprogramma vanwege de lengte toch al onder druk stond, blijft een samenvoeging van series die niet vol zijn wenselijk. Het NK voor elite en masters is dan ook samengevoegd. Dit heeft voor deelnemende masters als voordeel dat ze ook voor de overall titels in aanmerking komen. Andersom geldt voor de masters die oorspronkelijk deel zouden nemen aan het NK elite, dat ze nu ook voor de titels bij de masters meestrijden.

De inschrijving blijft nog open tot en met aanstaande zaterdag.

Het definitieve dagprogramma voor zaterdag 2 juni ziet er nu als volgt uit:

12.00 uur Jeugd meisjes
12.20 uur Jeugd jongens
13.00 uur Junioren meisjes
14.00 uur Junioren jongens
15.00 uur Elite en masters vrouwen
16.00 uur Elite en masters mannen
17.10 uur Paratriathlon
18.30 uur Mixed Team Relay

Meer informatie: www.triathlon010.nl

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer