Quinty Schoens derde in ETU Junior Cup Tabor

Sterk bezet veld in Tsjechië

Quinty Schoens is zondag in de ETU Junior European Cup in het Tsjechische Tabor als derde geëindigd. Een week eerder finishte de triatlete uit Stein nog als negende in het Europees kampioenschap voor junioren in Tartu, Estland.

Veel junioren reisden vanuit Estland door naar Tsjechië en de ETU Cup in Tabor was dan ook sterk bezet. Schoens, dit seizoen goed voor zesde plaatsen in Kitzbühel en in Holten, kwam na het zwemonderdeel als tiende uit het water. Op het heuvelachtige fietsparcours realiseerde ze de tweede tijd en in de afsluitende vijf kwam de Limburgse nog dicht bij de nummer twee, Kristina Jesenka uit Slowakije.

De winst in Tabor ging naar de Nieuw-Zeelandse Hannah Knighton. Schoens finishte zeven tellen achter Jesenka – dit jaar winnares in Holten. Ruben Slot was de enige Nederlander in de race voor juniorenmannen. Hij finishte op de 42ste plaats.

De top drie in Tabor.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Leerzame races TeamNL atleten in Cagliari

Zaterdag stonden er vijf TeamNL triatleten aan de start tijdens de World Triathlon Championship Series (WTCS) op Sardinië. Maya Kingma (23e), Rachel Klamer (27e), Barbara de ... Lees meer