Paratriatleten strijden om Nederlandse titels

Alternatief NK in Sittard

De paratriatleten komen zondag voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis weer in actie in Nederland. In de Sportzone Limburg staat het open NK Paratriathlon op het programma.

In totaal vijfentwintig atleten komen zondag aan de start van het officieuze NK Paratriathlon dat in Sittard wordt georganiseerd als alternatief voor het kampioenschap dat eigenlijk in Alphen aan de Rijn zou plaatsvinden.

Naast de gehele Nederlandse selectie met wereldtoppers als Maurits Morsink, Nico van der Burgt, Margret IJdema, Jetze Plat en Geert Schipper, doen in Sittard ook de atleten uit de talentenselectie mee. Joleen Hakker, deelneemster aan de paralympische spelen van Rio 2016, maakt na de geboorte van haar twee kinderen zondag een rentree in Sittard.  Oudgedienden Sjaak van den Berg en Rob Noordzij zijn nog steeds actief zijn in de sport en doen ook mee aan het kampioenschap. Naast Nederlanders doen ook atleten uit Duitsland en Luxemburg een gooi naar de overwinning in Sittard.

De atleten starten met 750 meter zwemmen –  ieder in een eigen baan in verschillende startseries – in zwembad De Nieuwe Hateboer in Sittard. Daarna verplaatsen de deelnemers zich naar het Tom Dumoulin Bikepark om de handbike/fiets- en wheeler/looponderdelen te volbrengen. Er wordt gestart in tijdritvorm 30 seconden na elkaar. Winnaar in de diverse klassen bij zowel de vrouwen als de mannen wordt de atleet met de snelste totaaltijd. Er wordt wel normaal gewisseld tussen de twee laatste onderdelen waarbij de racetijd doorloopt.

Foto: Margret IJdema veroverde de afgelopen drie jaar de titel bij de vrouwen in de rolstoelklasse.

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer