Paratriatleten ook in Leeds op stoom

Lekke band dwingt IJdema tot opgave

Foto's: World Triathlon Media / Ben Lumley
Foto's: World Triathlon Media / Ben Lumley

De Nederlandse paratriathlonselectie van coach Bas de Bruin heeft ook in Leeds laten zien dat de vorm richting Tokio goed is. Met exact dezelfde medailleverdeling keert de ploeg weer terug uit Engeland. Pech was er voor Margret IJdema, die haar comeback maakte maar op moest geven tijdens het handbiken met een lekke band.

Net als drie weken geleden in Yokohama presteerden de paratriatleten van TeamNL naar verwachting. Er was tweemaal goud en tweemaal zilver. Jetze Plat behield zijn ongeslagen status in de World Triathlon Para Series. Na een sterk zwemonderdeel kon hij op het technisch lastige fietsparcours zijn sterkte tonen. Ook Geert Schipper kende een sterke race net als in Yokohama en verzekerde zich andermaal van het zilver. Nico van der Burgt en Maurits Morsink scoorden ook weer met goud voor Van der Burgt (PTS3) en zilver voor Morsink (PTS2).

De onfortuinlijke Margret IJdema kwam in de rolstoelklasse niet tot aan de finish. Met zicht op een derde plek kreeg IJdema te kampen met een lekke band tijdens het handbiken. De noodreparatie die ze voorhanden had bleek niet afdoende en IJdema moest opgeven. Bondscoach Bas de Bruin: “Dit is vanzelfsprekend wel even balen, maar we zijn blij dat het fysiek herstel na COVID de goede kant op gaat. Voor Tokio geen probleem.”

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer