Paratriatleten in actie in Swansea

Einde kwalificatieperiode Paralympische Spelen nadert

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de paralympische kwalificatieranking. De paralympische kwalificatieperiode sluit op 1 juli.

Geert Schipper (PTWC), Nico van der Burgt (PTS3) en Maurits Morsink (PTS2) staan bij de eerste zes op de ranglijst (de kwalificatie-eis van NOC*NSF voor Parijs) en kunnen niet meer uit de top zes vallen. Jetze Plat, die een week geleden de World Triathlon Para Cup Besançon op zijn naam schreef, is ook al zo goed als zeker van de deelname in Parijs, maar een podiumplek brengt definitief zekerheid voor de regerend paralympisch kampioen.

Flip Breuer (foto) is nieuw dit jaar in de World Triathlon Para Series. Breuer is afkomstig uit de para-atletiek, maar haalde in 2021 net niet de Paralympische Spelen in Tokio. In 2023 deed hij tijdens het NK in Weert mee aan zijn eerste triathlon en sindsdien legt hij zich toe op het zwemmen, fietsen en lopen. Er is nog een kleine kans dat Breuer zich in de PTS3-klasse kan plaatsen voor Parijs. Zijn resultaten in Swansea en volgende week in Montréal, zullen daarin beslissend zijn. Naast dit vijftal komen ook Ingrid de Oude (PTS4) en Sanne Koopman (PTS3) aan de start in Swansea.

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer