Organisaties gezocht voor kampioenschappen en competities 2025

Eerste deadline voor het aanmelden van wedstrijden 15 september

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar we kijken al vooruit naar het komende jaar. Voor het seizoen 2025 zijn we op zoek naar organisaties die een kampioenschap of competitiewedstrijd willen hosten zodat we op tijd de nieuwe kalender kunnen vullen.

De NTB komt graag in contact met organisaties die meerwaarde aan hun evenement willen geven door het mede organiseren van een Nederlands  (of agegroup) Kampioenschap (NK en AGK), een wedstrijd meetellend voor de Teamcompetities Triathlon (alle niveaus) en/of het Jeugd- en juniorencircuit. De Nederlandse kampioenschappen over de standaard- en sprintafstand vinden ieder jaar tegelijk plaats met een wedstrijd in de Eredivisie Triathlon.

Sinds vorig seizoen kunnen er NK’s en AGK’s georganiseerd worden in alle disciplines waarin World Triathlon kampioenschappen organiseert, dus ook in alle multisportdisciplines. Zo werd er in 2023 het NK Aquathlon (voor junioren en elite) aan de kalender toegevoegd. De toewijzing van deze kampioenschappen gaat op basis van vraag en aanbod. Als er geen kandidaat-organisatie is, wordt er geen NK georganiseerd.

Klik hier voor een overzicht van alle NK’s en AGK’s in 2024

We hopen in 2025 ook weer een AGK voor de sprint afstand toe te voegen aan de kalender.  “We hebben net het agroupkampioenschap over de standaard afstand in Amsterdam achter de rug dat helemaal volgeboekt was. Helaas is er dit jaar geen  AGK sprint terwijl daar wel veel vraag naar is. Het zou mooi zijn als agegroupers in 2025 ook op die afstand weer om de medailles kunnen strijden”, aldus Christie Brouwer, coördinator wedstrijdsport.

Organisaties die interesse hebben om een NK/AGK en/of een wedstrijd deel uitmakend van de Teamcompetities– of Jeugd- en juniorencircuit te organiseren in 2025 kunnen zich, o.v.v. een motivatie, datum, parkoersen, website en andere relevante info, melden bij Christie Brouwer christie.brouwer@triathlonbond.nl. Ook kan er met Christie contact opgenomen worden voor meer informatie over bijvoorbeeld voorwaarden en kosten.

De eerste deadline voor het aanmelden van wedstrijden is 15 september. De eerste NK’s en AGK’s worden zo snel mogelijk na die datum toegewezen, maar er kan nog tot 1 januari worden aangemeld voor NK’s/AGK’s die dan nog niet aan een organisatie zijn gekoppeld.

Zie ook:

Handboek voor de organisatie van een NK/AGK
Handboek voor de organisatie van JJC-wedstrijden
Handboek voor de organisatie van teamcompetitie-wedstrijden

 

Nederlandse Triathlon Bond
Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer