Olympiërs favoriet voor Nederlandse titels in Leiderdorp

Hellas en TriMates verdedigen koppositie in Eredivisie

Olympiërs favoriet voor Nederlandse titels in Leiderdorp

Twee weken geleden kwamen ze nog in actie in Tokio, zondag zijn tijdens het NK sprint in Leiderdorp dan ook alle ogen gericht op Rachel Klamer, Marco van der Stel en Jorik van Egdom. Het kampioenschap in Leiderdorp is tevens de derde wedstrijd in de Eredivisie Triathlon. Vorig jaar heeft er door Corona geen NK sprint plaatsgevonden, dus titelverdedigers Donald Hillebregt en Sarissa de Vries hebben een jaartje extra van hun titels mogen genieten.

Olympiërs favoriet voor Nederlandse titels in Leiderdorp

Rachel Klamer eindigde in Tokio verrassend als vierde in de individuele wedstrijd. Na een bewogen periode besloot ze om na de Olympische Spelen even wat dichter bij huis te blijven. Zo komt het dat de triatlete uit het Overijsselse Beuningen zondag voor het eerst sinds haar juniorentijd weer aan de start staat van een Nederlands kampioenschap.

Klamer (TW Concepts / Triathlon Twente) kan in Leiderdorp tegenstand verwachten met name de jeugdige favorieten in de de junioren en onder 23 categorie:  Marit van den Berg (Hellas), Robin Dreyling (TVA Almere), Diede Diederiks (EDOSports Maastricht) en Eva Cornelisse (Kijani).

Maya Kingma, de Nederlands kampioene op de standaard afstand, en juniore Barbara de Koning, de nummer drie van dat NK, ontbreken in Leiderdorp. Zij doen zaterdag, samen met de beloften Quinty Schoens, Rani Skrabanja en Ian Pennekamp, mee aan het wereldkampioenschap in het Canadese Edmonton. Ook Sarissa de Vries ontbreekt, zij is in voorbereiding op de Challenge Samorin aan het eind van deze maand.

Marco van der Stel en Jorik van Egdom, samen met Klamer en Kingma in Tokio goed voor de vierde plaats in de gemengde teamestafette, zijn de grote favorieten voor de titel bij de mannen. Donald Hillebregt (foto – EDOSports Maastricht), Joey van ‘t Verlaat (Rogelli / TriMates), de nummer drie van het NK over de standaard afstand, Menno Koolhaas (ZSC Oceanus) en junior Niels van Lanen (TriCan Arnhem) lijken de grootste overige kanshebbers in de strijd om de ereplaatsen.

Naast de overall titels staan in Leiderdorp ook de titels voor beloften, junioren en jeugd op het spel.

In de tussenstand in de Eredivisie gaat Rogelli / TriMates aan de leiding bij de mannen, gevolgd door VZC Veenendaal en ZSC Oceanus – Aalsmeer. Hellas – Utrecht bezet bij de vrouwen voorlopig de eerste plaats gevolgd door TVA – Almere en Ferro Mosae – Maastricht.

Nederlandse Triathlon Bond
Deelnemerslijst NK Sprint
Lees volgend artikel

TV Almere en VZC winnen in Weert

Lees meer