Teamcompetities Triathlon geannuleerd

Ook Forte Jeugd- en juniorencircuit afgelast

De maatregelen rondom het Corona-virus maken dat alle evenementen tot in ieder geval 1 juni zijn afgelast. De onzekerheid over de periode erna maakt het voor veel organisaties heel ingewikkeld om hun evenementen terdege voor te bereiden. Met name evenementen in de maanden juni en juli zien sponsoren afhaken, vrijwilligers twijfelen, bedrijventeams met ineens heel andere prioriteiten, leveranciers met vergelijkbare problemen, missende inkomsten door het uitblijven van inschrijvingen, medische diensten die geen garanties kunnen geven dat ze aanwezig zijn, als voorwaarde voor een veilig evenement en daarbij de onzekerheid over het al dan niet verlengen van de maatregelen vanuit overheidswege. Financiële, praktische en sportieve onzekerheid, op alle vlakken. Nog los van een moreel dilemma of het kort na het eventueel opheffen van de maatregelen goed is om een landelijk evenement met honderden tot duizenden deelnemers te willen organiseren.

Na intensief overleg binnen de NTB en contact met wedstrijdorganisaties die kort na de deadline van 1 juni hun evenement gepland hebben en in navolging van talrijke andere sportbonden is besloten een streep te zetten door alle door de NTB gecoördineerde competities in 2020. Dat betekent dat zowel het Forte Jeugd- en juniorencircuit als de Teamcompetities Triathlon in 2020 worden geannuleerd.

 

Gevolgen Teamcompetities

Wedstrijden die in 2020 alsnog door kunnen gaan, kunnen de vrijgevallen startseries benutten om individuele deelnemers te werven, of kunnen -met hulp van de organisatie van de Teamcompetities- alsnog verenigingsteams werven om in de geest van de Teamcompetities een eenmalig strijdtoneel te arrangeren voor teams. Wedstrijdorganisaties zullen geen vergoedingen ontvangen die normaal gesproken horen bij het huisvesten van een competitiewedstrijd. Het hiervoor normaal gesproken beschikbare geld wordt dit jaar niet geïnd bij de deelnemende teams. Wedstrijdorganisaties worden persoonlijk benaderd door de organisatie van de Teamcompetities Triathlon om de gevolgen te bespreken.

Gevolgen Teamcompetities

Competitieteams hebben reeds 25% van hun deelnamebedrag voor 2020 betaald. De facturen voor de overige 75% van het bedrag waren ook al verzonden en worden door de NTB geseponeerd. Hoewel teams een betalingsverplichting zijn aangegaan voor het volledige inschrijfbedrag, vindt de NTB het niet gepast om het deelnamegeld volledig te innen als de keuze voor annulering van de competitie aan de kant van de bond ligt. De eerder al betaalde 25% wordt niet gerestitueerd en is bestemd om vaste lasten, compensatie van vrijwilligers en de doorstart van de competitie in 2021 te financieren. De organisatie van de Teamcompetities vraagt de verenigingsteams hiervoor begrip op te brengen. Teams die in 2020 ingeschreven stonden voor de competitie, hebben automatisch recht op een startplek in 2021 in dezelfde divisie en worden later dit jaar uitgenodigd om zich opnieuw in te schrijven voor 2021. Teamcaptains kunnen met vragen terecht bij hun competitiecoördinator.

Geen circuit voor jeugd en junioren

Na het afgelasten van vijf van de zeven races uit het Forte Jeugd- en juniorencircuit was van een competitie eigenlijk al geen sprake meer. De organisatie heeft daarom besloten het circuit in zijn geheel te annuleren en kijkt met de aangesloten wedstrijdorganisaties nu al naar de kalender van 2021. Deze week is besloten dat het NK voor jeugd en junioren verplaatst zal worden naar de Roermond Citytriathlon op 19 september en gehoopt wordt dat alle deelnemers van het circuit 2019 en zij die al ingeschreven stonden voor 2020 daar aanwezig kunnen zijn om met elkaar de strijd aan te gaan. Reeds ingeschreven deelnemers voor de nu geannuleerde wedstrijden ontvangen volgende week persoonlijk bericht van de circuit-organisatie.

Geen circuit voor jeugd en junioren
Nieuwsbrief voor teamcaptains
Annulering Teamcompetities Triathlon

Nieuwsbrief voor teamcaptains

Bekijk ook de uitleg over de annulering van de Teamcompetities 2020 in de nieuwsbrief die aan teamcaptains gestuurd is.

Lees meer
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer