NTB Trainerscongres op 2 februari 2019

Eerste sprekers bekend

Triathloncoaches- en trainers, zet zaterdag 2 februari vast in je agenda want dan staat het jaarlijkse NTB Trainerscongres weer op het programma. Plaats van handeling is dit jaar het Friendship Sports Centre in Amsterdam en de eerste sprekers zijn al vastgelegd.

Marcel ten Wolde (pathwaymanager NTB, TTN4 trainer). Ten Wolde zal tijdens het congres uitgebreid ingaan op de route die hij heeft afgelegd als trainer en op zijn nieuwe functie binnen de NTB. De pathwaymanager  –  bij sommige bonden ook wel hoofd talentontwikkeling genoemd  –  geeft leiding aan de opleidingsweg/leerlijn van vereniging tot het Nationaal Trainingscentrum (NTC).

Frank Heldoorn (voormalig toptriatleet en meest ervaren online coach in Nederland op duursportgebied). In zijn lezing en aansluitende praktijksessie gaat Heldoorn in op een van de twee thema’s ‘differentiëren blijft de uitdaging’ of ‘er is niet 1 methode’? Door het geven van zijn praktijksessie maakt Heldoorn de directe vertaalslag naar de trainingspraktijk.

Luc Huntjes (voormalig toptriatleet, docent, TTN3 trainer) heeft door zijn interessante en goede thesis: ‘wat is effect van stress op een triatleet’, de aandacht absoluut getrokken en deelt deze kennis en inzichten graag tijdens het congres.

Claudia Broeke (mede eigenaar van Zwemanalyse.nl). Prakijksessie zwemmen: zwemmers trainen over het algemeen voor afstanden tussen 50 en 1500 meter, met de nadruk op 100 en 200 meters. Triatleten trainen voor 500 – 3800 meter + nog energie over houden. Triathlontrainers moeten daarom een omschakeling maken naar andere trainingsinhoud. Chloor versus open water. Bij chloor zijn start en extra keerpunten belangrijk, in open water zijn tactiek + open water techniek / slafrequentie / oriënteren / boei ronden belangrijker.

Sander Berk (voormalig olympisch atleet, tegenwoordig coach en toegepast wetenschapper binnen de NTB) verzorgt  samen met een atleet van het NTC een praktische workshop over de Lamberts Submaximal Cycling Test. Deze test is voor iedereen met een (Tacx) indoortrainer, vermogensmeter en HF-meter goed en eenvoudig uit te voeren. In deze workshop gaat iedere deelnemer het testprotocol zelf uitvoeren en afnemen, waarna de gegevens en analyse van een voorbeeldtest gezamenlijk besproken worden.

Dagvoorzitter: Hanno van der Loo (o.a. eindredacteur van Sportgericht) heeft een zeer brede en ruime kennis op sportwetenschappelijk gebied en zal de diverse onderwerpen in dit congres verbinden met elkaar, om op deze manier de kennis en vragen hierover met elkaar te verbinden.

Het congres op 2 februari 2019 begint om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Aanmelden kan via dit formulier.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer