NTB doet mee aan 15e editie Nationale Sportweek

15 tot en met 29 september verspreid over heel NL

Sportorganisaties zetten hun deuren open voor kennismaking

De NTB doet ook dit jaar mee aan de Nationale Sportweek. Van 15 tot en met 29 september zetten verspreid over heel Nederland duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren weer open om aan heel Nederland te laten zien hoe leuk sporten is. In 2017 deed de NTB op beperkte schaal mee aan de Nationale Sportweek met activiteiten rondom het WK triathlon in Rotterdam en hoopt hieraan in 2018 met een groot aantal verenigingen en organisaties een succesvol vervolg aan te geven.

Om tijdens het jubileum jaar maximaal de kracht van een nationale campagne te benadrukken, bestaat de sportweek van 2018 uit vijftien dagen met vijf hostcities, die elk een thema omarmen. Deventer, Groningen, Helmond en Heerenveen zijn inmiddels bekend. De vijfde host city wordt binnenkort bekend gemaakt. Daarnaast zijn er landelijke activiteiten, zoals de sportieve opening van het parlementaire jaar in Den Haag.

Gecombineerd met de sportweek vindt ook weer de AH-sportactie plaats. De eerste AH Sportactie (2017) was een fantastisch succes. Meer dan 40.000 sporters wisselden hun zegeltjes in om 331 verschillende sporten te ontdekken. Tussen september en december 2017 hebben deze sporters maar liefst 114.000 (!) reserveringen geplaatst bij de ruim 6000 gastvrije sportclubs. 35 tot 50 procent van de deelnemers aan de AH Sportactie lid is zelfs geworden van een sportclub en de sporters en sportclubs waardeerden de sportactie met een 9!

Van 17 t/m 30 september ontvangen klanten in alle Albert Heijn winkels bij elke keer boodschappen doen een sportcredit. De credits zijn tot 25 november te verzilveren via AH-sportactie bij de deelnemende clubs.

De Nationale Sportweek is voor triathlonverenigen en -organisaties een uitgelezen kans om te laten zien hoe leuk de triathlonsport is. Clubs die meer leden willen aantrekken, nieuwe activiteiten willen ontplooien of bijvoorbeeld een jeugdafdeling willen opstarten, kunnen zich aansluiten bij Nationale Sportweek door een profiel aan te maken op www.clubprofiel.nl. Alle bij de NTB aangesloten verenigingen en organisaties hebben hiervoor inmiddels een mail ontvangen.

De NTB hoort ook graag welke activiteiten worden aangemeld, zodat op www.triathlonbond.nl een overzicht van alle triathlongerelateerde initiatieven kan worden geplaatst. Mail hiervoor de initiatieven naar christie.brouwer@triathlonbond.nl

Lees volgend artikel

NTB Check-In vereenvoudigt inschrijfproces wedstrijddag

Lees meer