NTB Check-In vereenvoudigt inschrijfproces wedstrijddag

App is (gratis) te gebruiken door organisaties die inschrijving via mijntriathlonNL laten verlopen

Triathlonorganisaties waarvan de inschrijving voor hun evenement via mijntriathlonNL loopt, kunnen dit seizoen gebruik maken van de NTB Check-In app. Met de NTB Check-In app kunnen organisaties op de wedstrijddag het proces aan de inschrijftafel, zoals de controle van persoons- en licentiegegevens, vereenvoudigen. De app is te vinden in de Appstore (iOS) en de Playstore (Android) onder de naam ‘NTB Check-In’ en kan gratis gedownload en gebruikt worden.

De Check-In app werd vorig seizoen door de NTB in wedstrijdverband getest bij het NK duathlon in Sittard-Geleen en ook werd de app gebruikt door de organisaties van de Zwolse Zwemloop en Triathlon Alphen. Willem de Gouw van Triathlon Alphen was vooraf terughoudend over het experiment. “We hadden een systeem, een alfabetische lijst waar we de deelnemers op afvinkten, dat prima werkte”, vertelt hij. “Maar achteraf kan ik zeggen dat de app mijn verwachtingen heeft overtroffen.”

Om gebruik te kunnen maken van de Check-In app moet je als organisatie mijntriathlonNL gebruiken. Op de wedstrijddag zelf heb je een smartphone of tablet nodig waarop de app is geïnstalleerd én een internetverbinding.

Organisaties kunnen met de NTB Check-In app eenvoudig deelnemers inchecken. Alle deelnemers nemen op de wedstrijddag de QR-code van de inschrijving mee naar de check-in. Een medewerker van de organisatie scant de code en checkt of de gegevens kloppen, kijkt welk startnummer de deelnemer heeft (startnummers moeten hiervoor toebedeeld zijn in mijntriathlonNL) en drukt als alles klopt op ‘deelname bevestigen’.  Als organisatie kun je zo precies zien hoeveel deelnemers er al ingecheckt zijn en hoeveel er nog ontbreken.

In Alphen aan den Rijn werken ze ook dit jaar weer met de NTB Check-In app. De Gouw: “Vooraf zag ik wel wat beren op de weg. Ons evenement is laagdrempelig, vinden deelnemers zo’n QR-code niet lastig? En wat doen we als iemand die code niet bij zich heeft, of als we geen internet hebben? Ik had mijn ordner dan ook klaar liggen voor het geval dat. Maar uiteindelijk was het slechts een klein aantal deelnemers dat ik handmatig in het systeem heb moeten afchecken. Het liep eigenlijk allemaal heel soepel. Mijn vrouw was een van de vrijwilligers die met de app heeft gewerkt bij de inschrijving en zij wil in ieder geval niet meer terug naar die papieren lijsten van mij.”

 

Nederlandse Triathlon Bond
HANDLEIDING CHECK-IN APP QR CODE DEELNEMERS
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer