Nog 60 dagen tot de start van het JJC 2019

Forte Jeugd- en juniorencircuit trapt af met NK crossduathlon Austerlitz en bijzonder format in Arnhem

Nog 60 dagen tot de start van het JJC 2019

We zitten vandaag nog precies 60 dagen vóór de start van het nieuwe seizoen van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit tijdens het NK crossduathlon in Austerlitz. Nadat eind vorig jaar al bekend werd gemaakt dat het circuit een aantal flinke veranderingen zou ondergaan belooft het JJC2019 een spannende en uitdagende editie te worden. Met zeven individuele wedstrijden en twee teamwedstrijden kunnen atleten van 12 tot en met 19 jaar deelnemen aan een mooie mix van verschillende soorten wedstrijden en formats.

Inmiddels hebben al bijna 50 atleten zich aangemeld voor één of meerdere circuitwedstrijden. Dat betekent dat er bij de eerste triathlon van het circuit, de supersprint met finales op 28 april in Arnhem, een met naam gepersonaliseerde badmuts voor al deze deelnemers klaarligt. Wil jij je ook verzekeren van een badmuts met naam? Zorg dan dat je je uiterlijk 24 maart inschrijft voor één of meerdere wedstrijden uit het Jeugd- en juniorencircuit 2019 via www.ntbinschrijvingen.nl.


NK crossduathlon Austerlitz
Met dus nog maar twee maanden tot de langverwachte start van het circuit 2019 wordt het hoog tijd voor wat meer details over de eerste races van het seizoen. Ondanks het feit dat nog niet alle kanshebbers zich hebben ingeschreven, wordt voor het NK crossduathon op 13 april een spannende strijd verwacht rondom de beroemde en beruchte Pyramide in de bossen van Austerlitz. In alle categorieën waren het vorig jaar de oudste (laatstejaars) atleten die er met de hoofdprijzen vandoor gingen waardoor dit jaar alle titels vacant zijn.

Op zaterdag 13 april gaan we het allemaal zien. Zorg dat je er ook bij bent! Inschrijven kan – zoals voor alle JJC wedstrijden in 2019 – tot uiterlijk 2 weken vóór het evenement (in het geval van Austerlitz is dat zondag 31 maart).


Arnhem – een bijzonder format met belangrijke kwalificatiekansen

In Arnhem zijn de jeugd en junioren te gast op een heel mooi plekje in Nederland, zwembad Klarenbeek. De hoogteverschillen rondom deze locatie zorgen voor uitdagende parkoersen. Mede dankzij het bijzondere format, met races in de ochtend én in de middag belooft het een mooie dag te worden voor het hele gezin / de hele vereniging (tip: vraag je vereniging of ze een teamtent meenemen, de organisatie houdt hier speciaal ruimte voor vrij). Ook begeleiders, ouders en coaches van deelnemers kunnen – tussen de ochtend- en middagseries in – meedoen aan de ‘Open Arnhemse Uitdaging’, waarin duo’s samen 225 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2.5 km hardlopen. Dit is een laagdrempelige wedstrijd voor zowel beginnende als meer ervaren sporters. Naast de JJC race kunnen aspiranten individueel meedoen aan een mini-kort (8-14 jaar) of in een tweetal (vanaf 10 jaar) gezellig samen aan een mini-lang. Dat laatste kan bv. ook als ouder met je kind.

Klik hier voor het complete programma

De wedstrijd voor het Jeugd- en juniorencircuit is een bijzondere. Een nieuw format, met voor alle atleten een ochtendserie én zicht op deelname aan een finale in de middag. In de middag zijn er voor junioren en laatstejaars jeugd ook nog eens tickets te verdienen voor EK Weert (2000-2003) / EK Kitzbuhl (2002-2004).

  • De uitgebreide toelichting op het JJC-programma in Arnhem lees je hier.
  • De kwalificatiecriteria voor de genoemde EK’s zijn hier te vinden.
  • Inschrijven voor de supersprint met finaleseries kan tot uiterlijk zondag 14 april via www.ntbinschrijvingen.nl

 

Stay tuned!
Meer informatie over de rest van de circuitwedstrijden (onder meer de Mixed Teamrelay in Amsterdam West) volgt zéér binnenkort via de (social) mediakanalen van de NTB. De aparte facebookpagina van het Jeugd- en Juniorencircuit zal hiervoor niet langer gebruikt worden. In plaats daarvan worden de zogenaamde corporate NTB kanalen (Facebook, Twitter, de nieuwsbrief, Instagram, de NTB-website en Transition.nl) ingezet om een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

 

 

 

 

Lees volgend artikel

Titels voor Koolhaas en Cornelisse in Klazienaveen

Menno Koolhaas en Eva Cornelisse hebben in een regenachtig Klazienaveen de Nederlandse titels op de standaard afstand veroverd. VZC Veenendaal en Hellas – Utrecht waren goed ... Lees meer