NK-titels voor Škrabanja, De Koning, Pennenkamp en Keulen

Favorieten maken de verwachtingen waar

De jeugd, junioren en atleten onder 23 jaar hadden zaterdag de primeur voor het eerste NK in coronatijd. Rani Škrabanja, Barbara de Koning en Ian Pennenkamp maakten in Roermond hun favorietenrol waar, terwijl Youri Keulen bij de beloften titelverdediger Joey van ’t Verlaat onttroonde. De titels bij de jeugd meisjes ging in Roermond naar Sonja de Koning en bij de jongens naar Joran Stobbe.

Nederlandse Triathlon Bond

Rani Škrabanja nam in het kampioenschap voor vrouwen onder 23 jaar tijdens het zwemmen meteen de leiding, maar kwam op de fiets in een groepje terecht met Anna Witteveen en Eva Cornelisse. Tijdens het lopen was de atlete uit het Limburgse Cadier en Keer echter weer de snelste van het stel. Cornelisse legde 26 seconden later beslag op het zilver en Anna Witteveen finishte als derde.

Youri Keulen wist in Roermond titelverdediger Joey van ’t Verlaat te onttronen. Keulen was de snelste zwemmer, reed vervolgens twintig kilometer solo en wist er ook nog eens de snelste looptijd uit te persen. Van ’t Verlaat finishte 55 seconden later als tweede en Victor Goené mocht als derde mee op het podium.

Barbara de Koning nam bij de junioren voor de tweede keer de titel meer terug naar Engeland. Ze kwam vrijwel tegelijk met onder meer Luna de Bruin, Silke de Wolde en Robin Dreyling uit het water en vormde op de fiets met dit drietal van TV Almere al snel de kopgroep. De Koning sloeg haar slag tijdens de afsluitende 5 kilometer lopen. Luna de Bruin finishte als tweede en Robin Dreyling was goed voor het brons.

Ian Pennekamp was er bij de jongens junioren op gebrand om zijn titel van vorig jaar te verlengen. De triatleet uit Bussum verloor wat tijd in het water, stapte als vierde op de fiets en wist met een achtervolgende groep bij de koplopers Jesse Cuijpers en Mitch Kolkman aan te sluiten. Tijdens het lopen bleef het tot 400 meter voor de finish spannend, maar Pennekamp wist medekoploper Gjalt Panjer in de finale van zich te schudden. Niels van Lanen legde achter het tweetal beslag op de derde plek.

 

Eerder op de dag maakte Sonja de Koning het succes voor de familie De Koning compleet door de titelstrijd bij de meisjes jeugd op haar naam te schrijven. Femke Scheepers kwam een minuut later als tweede over de finishlijn, terwijl Merel Veltman daar weer zestien seconden achter als derde eindigde. Joran Stobbe was de sterkste bij de jongens jeugd. Omdat de nummer twee, David Spiekerman, op basis van zijn Duitse nationaliteit niet voor de NK-medailles in aanmerking kwam was Tymon Horsten goed voor het zilver en nam de winnaar van vorig jaar, Mauro Dieters, het brons in ontvangst.

 

 

 

 

 

 

Nederlandse Triathlon Bond
Alle uitslagen
Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer