NK sprint verplaatst naar Ouderkerk

Beoogde locatie in Nijmegen dit jaar niet beschikbaar

ARNHEM – Het NK Sprint, dat in 2019 op 31 augustus wordt gehouden, zal in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet in Nijmegen, maar in Ouderkerk worden georganiseerd. Hiertoe hebben de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en organisator Tri Hard Series na goed overleg met elkaar besloten. Lokale omstandigheden in Nijmegen maakten de race op de eerder geplande locatie onmogelijk op de gekozen datum.

De NTB vindt het belangrijk om het NK Sprint, dat overigens samenvalt met de slotdag van de Eredivisie, tóch op 31 augustus te houden en dus niet van datum te veranderen. In overleg met organisator Tri Hard Series is daarom gezocht naar een alternatieve locatie en dat is Tri Ouderkerkerplas in Ouderkerk geworden. “Het was even schakelen, maar we zijn ervan overtuigd dat we op deze locatie een mooi NK neer kunnen zetten”, aldus organisator Jefry Visser. “Alle ingrediënten voor een mooie race zijn aanwezig: een prachtige omgeving, een snel parcours en een compact maar tegelijkertijd ruim opgezet evenemententerrein. We willen er een mooie, spannende en spectaculaire dag van maken.” NTB-directeur Rembert Groenman is opgelucht dat er een vervangend evenement gevonden is. “De datum van 31 augustus is dit kalenderjaar de gunstigste optie voor het NK sprint, gegeven de internationale kalender en overige races in eigen land. Het is prettig dat we op korte termijn een andere locatie hebben weten te vinden, zodat zowel het NK als de Eredivisie doorgang kunnen vinden.” De triathlon van Nijmegen is verplaatst naar 18 augustus 2019 en zal ook zonder de NK-series gewoon doorgaan als onderdeel van de Tri Hard Series.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Het NK Sprint werd afgelopen jaar in Rotterdam gehouden. Bij de elite dames was het toen Sarissa de Vries die er met de nationale titel vandoor ging. Zij bleef Jony Heerink en Lotte Wilms voor. Bij de mannen werd Marco van der Stel gekroond tot Nationaal kampioen. Hij versloeg Youri Keulen en Thomas Cremers. In 2019 wordt er in Ouderkerk om de prijzen gestreden. In 2020 en 2021 zal Nijmegen alsnog gastheer worden voor het NK Sprint. Atleten leggen bij een NK Sprint 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen af.

Lees volgend artikel

Blauwalgtoxiciteitstest pilot Nieuwkoop

Lees meer