NK sprint in Leiderdorp, NK duathlon J&J naar Almere

NK triathlon jeugd en junioren ook in Leiderdorp

Er is een vervangende organisatie gevonden voor het NK sprint triathlon dat oorspronkelijk komend weekend in Nijmegen zou plaatsvinden, maar ook dit jaar vanwege corona werd afgeblazen. Dit NK is nu toegevoegd aan de Eredivisiewedstrijd op 22 augustus in Leiderdorp en ook de jeugd en junioren zullen daar strijden om de Nederlandse titels. De titelstrijd voor deze leeftijdsgroep stond gepland voor 29 augustus in Zaanstad, maar ook die wedstrijd is voor dit jaar afgelast. Het NK duathlon voor jeugd en junioren, dat eigenlijk dit voorjaar zou plaatsvinden tijdens het NK sprintduathlon in Hoogerheide, heeft op 9 oktober in Almere een plekje op de kalender gekregen, tegelijk met het NK standaard voor senioren.

Nederlandse Triathlon Bond

NK sprint Leiderdorp

De NTB is blij in Leiderdorp een vervangende organisatie te hebben gevonden die ook nog eens de titelstrijd voor jeugd en junioren – alles onder voorbehoud van de vergunningaanvraag – wil hosten. Normaal zijn de jeugd- en juniorenwedstrijden gescheiden van teamcompetitiewedstrijden vanwege de overlap in doelgroep – zeker wat betreft de sprint waar vanaf 16 jaar aan deelgenomen kan worden – maar vanwege de uitzonderlijkheid van de situatie is nu ervoor gekozen om de junioren mee te laten doen in de seniorenserie. Dit betekent dat er in Leiderdorp  gecombineerde startseries (mannen en vrouwen) zijn voor junioren, onder 23 en overall en aparte startseries (m/v) voor de jeugd. In beide series is stayeren toegestaan. Zie: www.triathlonleiderdorp.nl

De inschrijving voor atleten die geen deel uitmaken van een eredivisieteam, opent naar verwachting eind deze maand via mijn.triathlon.nl. De teaminschrijving is zoals gebruikelijk gekoppeld aan de inschrijving van de Eredivisie. Er komen twintig extra startplaatsen voor individuele inschrijvingen, dat betekent dat er bij de mannen 55 plaatsen beschikbaar zijn voor individuele deelnemers en bij de vrouwen zelfs 72. Klik hier voor de – op de nieuwe situatie aangepaste – inschrijfprocedure

De afstanden voor junioren (16+), neosenioren (-23) en overall zijn: 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5km lopen en voor de jeugd (12+): 375 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen.

 

NK duathlon voor jeugd en junioren

Net als vorig jaar ook al het plan was – na afgelasting van het NK sprintduathlon in Hoogerheide – is het gelukt om het NK duathlon voor jeugd en junioren onder te brengen bij het NK duathlon standaard in Almere op 9 oktober. Jeugd en junioren krijgen daar hun eigen startserie over respectievelijk 2,5 km lopen, 10 km fietsen,1,25 lopen en 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen.

De wedstrijd in Almere kon vorig jaar op het allerlaatste moment in oktober ook niet doorgaan omdat juist in die week weer extra COVID-maatregelen werden afgekondigd. Ook nu is het doorgaan van de wedstrijd onder voorbehoud van vergunningen en maatregelen, maar het vertrouwen dat er dit najaar weer volop wedstrijden kunnen plaatsvinden overheerst. De inschrijving is inmiddels geopend, zie hiervoor start-2-finish.nl.

 

 

 

Procedure inschrijving NK's
Lees volgend artikel

Nederlandse titels aquathlon op het spel in Maarssen

Lees meer