NK paratriathlon op 18 september in Roermond

Kans op internationaal deelnemersveld na oproep World Triathlon

3 weken na Paralympische Spelen

Het Nederlands kampioenschap paratriathlon vindt dit jaar op zaterdag 18 september plaats tijdens de Roermond City Triathlon. Na een jaar afwezigheid vanwege het coronavirus in 2020, waarin wel een alternatief NK in Sittard werd gehouden, is de nationale titelstrijd voor paratriatleten weer terug op de kalender.

Het kampioenschap in Roermond vindt drie weken na de Paralympische Spelen in Tokio plaats. “We hopen dan ook een aantal paralympiërs, of misschien wel medaillewinnaars, aan de start te hebben”, aldus bondscoach paratriathlon Bas de Bruin.

Het NK in Roermond zou zelfs wel eens een internationaal tintje kunnen krijgen. De Bruin: “World Triathlon stimuleert landen om een nationaal kampioenschap paratriathlon te organiseren. Als dit om wat voor reden dan ook niet lukt, dan is het mogelijk om het nationaal kampioenschap te houden binnen een kampioenschap van een ander land. Bij onze wedstrijd kunnen dan ook andere landen aansluiten.”

Aan het Open NK in Roermond kunnen zowel geclassificeerde als niet geclassificeerde paratriatleten meedoen. De niet geclassificeerde deelnemers doen echter wel buiten mededinging mee.  Neem voor meer informatie contact op met Bas de Bruin: bas.de.bruin@triathlonbond.nl.

Inschrijven kan hier.

3 weken na Paralympische Spelen
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer