NK Paratriathlon naar Haarlemmermeer

Derde NK sprint voor TRI HARD organisatie

NK voor triatleten met een lichamelijke beperking

Ook het laatste NK voor 2019 is bekend: het NK Paratriathlon vindt dit jaar op zondag 2 juni plaats bij de Triathlon in Haarlemmermeer. Nadat eerder al het NK sprint overall en <23 was toegewezen aan Ouderkerk a.d. Amstel (31 augustus) en het NK sprint voor masters aan Zandvoort (op 16 juni) heeft de organisatie van de TRI HARD Series nu dus een derde kampioenschap over de sprintafstand binnengehaald.

,,Ik heb enorm veel respect voor triatleten met een lichamelijke beperking. Het is ook om die reden dat ik altijd de deur open heb staan voor deze atleten die bij ons mee willen doen”, aldus organisator Lars Vreugdenhil. Ook Bondscoach Paratriathlon Bas de Bruin is in zijn nopjes met de toekenning aan TRI HLMRMEER, zoals de wedstrijd officieel heet. “Omdat er op 2 juni geen internationale paratriathlon races zijn verwacht ik een groot deel van de Nederlandse (top-)paratriatleten aan de start van dit NK”, aldus De Bruin.

Tijdens het NK Paratriathlon strijden de atleten in de door de ITU vastgestelde klassen: de rolstoelklasse PTWC, Visueel beperkt PTVI en de lopende klassen PTS2 tot en met PTS5. De sprintafstand bestaat voor paratriatleten uit 750 meter zwemmen, 20 kilometer (tandem-)fietsen of handbiken en 5 kilometer hardlopen of wheelen.

Aanmelden kan via de website van de organisatie (www.trihard.nl).

Meer informatie over meedoen aan NTB-evenementen en/of dit NK? Klik hier.

Het NK Paratriathlon werd vorig jaar gewonnen door Jetze Plat (foto: Sonja Jaarsveld)
Het NK Paratriathlon werd vorig jaar gewonnen door Jetze Plat (foto: Sonja Jaarsveld)
Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer