NK-kalender 2023 krijgt vorm

Wijzigingen voor deelnemers en organisaties

Het einde van 2022 nadert en we kijken alweer reikhalzend uit naar het nieuwe triathlonseizoen. De NK-kalender krijgt steeds meer vorm, en met ingang van 2023 is er ook een aantal wijzigingen voor deelnemers en organisaties omtrent het deelnemen aan en het organiseren van Nederlandse kampioenschappen. We zetten ze hier op een rijtje.

De voorwaarden voor deelname aan NK’s zijn in 2023 versoepeld. Iedereen met de Nederlandse nationaliteit komt in aanmerking voor titels en prijzen(geld), dus voortaan ook daglicentiehouders (al krijgen atletenlicentiehouders in het geval van een gelimiteerd deelnemersveld voorrang en gelden er in enkele gevallen mogelijk aanvullende voorwaarden voor deelname).

Met ingang van 2023 kunnen er NK’s (en agegroupkampioenschappen) georganiseerd worden in alle disciplines waarin World Triathlon ook kampioenschappen organiseert, dus ook in alle multisportdisciplines. Dit resulteert in 2023 in het eerste NK Aquathlon (voor junioren en elite) op 7 mei in Stelleplas/Heinkenszand. De toewijzing van deze NK’s gaat op basis van vraag en aanbod. Geen kandidaat organisatie betekent geen kampioenschap.

Het NK Jeugd komt met ingang van 2023 te vervallen. Klik hier voor een toelichting op dit besluit.

Hieronder vind je een lijst van NK’s die voor 2023 zijn toegewezen.  Voor de overige NK’s en agegroupkampioenschappen  kunnen nog tot uiterlijk 1 februari bids worden ingediend. Informeer naar de voorwaarden – die van de multikampioenschappen zijn met ingang van 2023 laagdrempeliger – bij Christie Brouwer: christie.brouwer@triathlonbond.nl

Voorlopige NK-kalender 2023

Dit overzicht wordt de komende weken nog verder aangevuld:

*Het NK Sprint voor junioren wordt in 2023 gecombineerd met het NK senioren en de Eredivisie in Weert. Zowel het NK Aquathlon als het NK triathlon sprint maken deel uit van het Jeugd- en juniorencircuit, waarvan we begin volgend jaar de complete kalender bekend maken. Voor de jeugd is er bij deze wedstrijden aparte startgelegenheid.

Nederlandse Triathlon Bond

De inschrijving voor de meeste NK’s is nog niet geopend. Hou hiervoor de wedstrijdkalender en onze (social) mediakanalen in de gaten.

Klik hier voor meer info over en evt. aanvullende voorwaarden voor deelname aan NK’s en AGK’s.

Lees volgend artikel

Paratriatleten in actie in Swansea

Zeven paratriatleten doen zaterdag mee aan de World Triathlon Para Series-race in Swansea. In de wedstrijd in Wales kunnen weer belangrijke punten verzameld worden voor de ... Lees meer