NK kalender 2022 bekend 

Incl. agegroupkampioenschappen en kwalificatiewedstrijden

Na de eerdere bekendmaking van de kalenders van de Teamcompetities en het Jeugd- en juniorencircuit is nu ook de NK-kalender voor 2022 vastgesteld. Het NK standaard en NK sprint voor elite en beloften zijn – net als eerdere jaren – onderdeel van het Eredivisie programma en vinden op respectievelijk 25 juni en 25 september plaats in Rotterdam en in Nijmegen. De organisatie van beide evenementen is in handen van TriHard en de wedstrijd in Rotterdam onderdeel van het ‘NK NL’.

De City Triathlon in Roermond is (na eerder gastheerschap in 2020) komend seizoen op 17 september het toneel voor het NK paratriathlon en op 18 september voor het het NK voor jeugd en junioren. Het NK midden vindt op 12 juni plaats in Nieuwkoop, bij de organisatie die haar evenement noodgedwongen twee jaar op rij moest annuleren. Het NK lang is op 10 september in Almere, en daarmee onderdeel van de Challenge Almere-Amsterdam. Het NK duathlon standaard staat op 16 april in Almere op de kalender.

Agegroupkampioenschappen

Naast bovengenoemde NK-wedstrijden zijn er komend seizoen ook vier agegroupkampioenschappen (AGK’s), waar mannen en vrouwen in leeftijdscategorieën van vijf jaar (vanaf 20+) de onderlinge strijd aangaan. Deze AGK’s vervangen wat eerder het ‘NK masters’ heette en bieden álle agegroupatleten de mogelijkheid om zich met elkaar te meten. Agegroupkampioenen zullen in 2022 worden gehuldigd in de disciplines: duathlon standaard (Almere), triathlon midden (Nieuwkoop), triathlon standaard (Hardenberg) en triathlon lang (Almere).

Mixed Team Relay voor clubs

Op 26 juni is in Rotterdam een open kwalificatiewedstrijd voor het EK Mixed Team Relay voor clubs, dat Europe Triathlon op 10 september 2022 in Banyoles (Spanje) organiseert.

Bij deze gemengde teamestaffete leggen teams die bestaan uit twee mannen en twee vrouwen om beurten (in estafettevorm) 300 m zwemmen, 5 km fietsen en 1,5 km hardlopen af. De discipline staat sinds 2020 op het programma van de Olympische Spelen en staat garant voor spektakel. Uitleg over de precieze voorwaarden en inschrijfmogelijkheden wordt begin 2022 gepubliceerd.

Een leven lang competitie: NK en AGK binnen wedstrijdsport

De NTB richt zich binnen wedstrijdsport (‘een leven lang competitie’) op een gevarieerd, hoogwaardig en evenwichtig competitieaanbod voor alle leeftijden en in alle combiduursportdisciplines.

Dat aanbod bestaat uit het Jeugd- en juniorencircuit, de Teamcompetities Triathlon, NK-wedstrijden, agegroupkampioenschappen, mulitsport en internationale wedstrijdsport.

We werken in 2022 aan een steviger positionering van deze verschillende elementen (duidelijkheid), aan sterke evenementen (kwaliteit), jaarlijks terugkerend aanbod (continuïteit) en een representatief aantal deelnemers (kwantiteit). Onderdeel van deze steviger positionering is een duidelijke structuur, het maken van keuzes en het aanbrengen van focus.

In afwachting van het vaststellen van het jaarplan 2022 door de triathlonraad en het interim bestuur volgt zo snel mogelijk meer informatie over deze keuzes.

Een leven lang competitie: NK en AGK binnen wedstrijdsport

Kalender 2022

Nederlands kampioenschappen

  • Za. 16 april – Duathlon standaard – Almere (elite| beloften | junioren 16+ | jeugd 12+)
  • Zo. 12 juni – Triathlon Midden – Nieuwkoop (elite)
  • Za. 25 juni – Triathlon Standaard – Rotterdam (elite | beloften)
  • Za. 10 sept. – Triathlon Lang – Almere (elite)
  • Za. 17 sept. – Paratriathlon (sprint) – Roermond (classificatie)
  • Zo 18 sept. – Triathlon jeugd en junioren – Roermond (12+ en 16+)
  • Za. 25 sept. – Triathlon sprint – Nijmegen (elite | beloften)

Agegroupkampioenschappen

  • Za. 16 april – Duathlon standaard – Almere
  • Zo. 12 juni – Triathlon Midden – Nieuwkoop
  • Za. 2 juli – Triathlon Standaard – Hardenberg
  • Za. 10 sept. – Triathlon Lang – Almere

Kwalificatiewedstrijd

  • Zo. 26 juni – Mixed Team Relay (clubteams) – Rotterdam (jeugd/junioren + senioren)
Kampioenschappen 2022
Lees volgend artikel

Meldpunt Grensoverschrijdend gedrag en Integriteit

Eerste aanspreekpunt en officieel meldpunt voor signalen en meldingen van grensoverschrijdend gedrag en integriteitsschendingen gericht aan het verantwoordelijke bestuur/directie ... Lees meer